Jillz-ijs, zoooo fris!

De zomer komt eraan, het duurt nog even ok, maar ik heb al zin in fris ijs. En dit ijs… Ooooh… Dat wil je gewoon nu! Maar nog liever als het straks warm, warmer, warmst is. Het is een granita/waterijs met Jillz (of een ander appelcider) en zo lekker met een licht alcoholisch tintje…

Ingrediƫnten Jillz-ijs

  • 400 gram Granny Smith appels
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 2x 125 ml water
  • 1 flesje Jillz (200 ml), koud uit de koelkast

Stappen

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes.
  2. Kook de blokjes appel met het suiker en 125 ml water voor ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje.
  3. Laat iets afkoelen en pureer het dan. Met de staafmixer of door het geheel door een zeef te duwen.
  4. Voeg de rest van het water toe en laat het mengsel helemaal afkoelen in de koelkast.
  5. Als het koud is meng je de Jillz door het mengsel.
  6. Om het mengsel luchtig te bevriezen heb je twee opties: a) plaats het mengsel in een ijsmachine en laat deze draaien tot de basis bevroren is; b) klop het mengsel zo luchtig mogelijk met een garde of mixer.
  7. Schep het luchtig gemaakte mengsel in een vrij platte afsluitbare schaal en plaats minstens 4 uur in de vriezer.
  8. Haal het Jillz-ijs kort voor serveren uit de vriezer en serveer het als granita: kras schaafsels van het ijs los met een vork en schep dit in een glaasje.

Bonustip: ook heerlijk is een half glas van dit ijs aanvullen met een half flesje onbevroren Jillz. Perfect zomers drankje!

  

The following two tabs change content below.
Karin de Zwaan startte haar eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Ze is dus niet alleen handig met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van Karin op verschillende sites, waaronder dutchcowgirls.nl en ondergewaardeerdeliedjes.nl. Karin werkt als boekmarketeer bij Managementboek.nl. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Jillz-ijs, zoooo fris!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.