Zeven herfstdecoraties voor in huis

Afgelopen woensdag liep ik met mijn zoontje van anderhalf naar huis. Hij stopte bij een berg gele bladeren en haalde er twee takken uit vol blaadjes. Hij liep ermee naar mij en keek mij vragend aan. Ik legde hem uit dat het herfst is en dat dan de blaadjes mooie kleuren krijgen en van de bomen vallen. Daarna hebben we ieder met een tak vol blaadjes vrolijk lopen zwaaien. Nu pakt ie elke keer de blaadjes, die we mee naar huis hebben genomen, en wil dan samen zwaaien en liedjes zingen.

Hij heeft gelijk: wandelen of fietsen door de stad, of nog liever door een park of bos, is zo mooi in de herfst! Dat gevoel mogen we best in huis halen. Thuis heb ik de blaadjes op een hoopje gelegd met de kraanvogel die ik eerder vouwde ertussen. Ziet er decoratief uit en is dus ook erg leuk speelgoed.

Via Pinterst verzamelde ik nog wat mooie herfstdecoraties voor in huis.

  1. Een herfstkrans gemaakt van alleen maar blaadjes. Prachtig in eenvoud. De krans is gemaakt door een Zweedse waarvan ik niet helemaal kan ontdekken hoe ze heet. Heet ze nu Tulipa of is dat de naam van haar bedrijf? In ieder geval vind je de originele blog hier. Ook op Pinterest zag ik wat plaatjes van het maken: het komt neer op een stuk rondgelopen stevig ijzerdraad waar je zo veel mogelijk blaadje op rijgt.
  2. Een slinger van herfstbladeren, simpel geregel door hun steeltje. Ook weer mooi in eenvoud. De oorspronkelijke blog lijkt niet meer online te zijn. Maar de stappen in deze pin laten prima zien hoe je de slinger maakt.
  3. Herfstblaadjes boven de tafel, dan moet er wel pompoen- of erwtensoep op tafel staan, of wellicht heerlijk stoofvlees. Het geeft een mooi en speels effect. Ik vond het in dit overzicht maar wederom kan ik de bron niet vinden. Wat dun nylondraad en een hoop blaadjes en je komt een heel eind. Ik denk dat je naast het blaadje ook een gewichtje aan het eind van het draad moet hangen, iets van een kraal ofzo.
  4. Met figuurponsjes kun je natuurlijk niet alleen papier bewerken. Figuren uit herfstbladeren halen kan ook. Als je ze droogt kun je er daarna vanallen meedoen: op kaarten gebruiken, als tafelconfetti gebruiken, er een slinger van maken en ga zo maar door. Dit idee vond ik op welke.nl.
  5. Herfsttekeningen! Plak een blaadje op een stuk papier en teken er wat bij. Als decoratie daarna op te hangen of knip de figuren uit en hang ze samen met nog meer blaadjes aan een slinger. Het idee komt uit FamilyFunMagazine. Je vindt ze hier online, ik kan je zeker aanraden hun Pinterestboards te gaan volgen.
  6. Wow een schaal van herfstblaadjes, heel mooi. Je maakt het rond een ballon als eens soort papier maché met blaadjes in plaats van papier. De stappen zijn door Colleen Ludovice beschreven op Neighborhood.vivint.com.
  7. Hoe je de kraanvogel voor tussen de herfstbladeren vouwt vind je hier.

Bekijk ook eens ons peuterknutselwerk: Papieren herfsttakken.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

3 thoughts on “Zeven herfstdecoraties voor in huis”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.