Fruitijsjes, zo gemaakt met echt fruit en wat fantasie

In de zomer eten wij het liefst elke dag een ijsje. En eigenlijk vind ik alle soorten lekker, roomijsjes, Italiaanse ijsjes, waterijsje, milkshakes, alles met een laagje chocolade erom.. maar hè elke dag roomijsjes, lijkt me toch geen goed idee. Vandaar dat we regelmatig zelf ijsjes maken, fruitijsjes: van fruit dus.

Niks moeilijks aan, je pureert wat fruit of maakt er sap van, je giet het in een vormpje en zet deze vervolgens in de vriezer.

 

Recepten

Zelf maakten wij onlangs deze fruitijsjes (voor zes ijsjes in deze IKEA vormpjes):

  • Meloenijsje: een hele gepureerde cantaloupemeloen + sap van een halve citroen.
  • Sinaasappelaardbei-ijsje: sap van drie sinaasappels + puree van vier aardbeien + vier aardbeien in plakjes. Zie ook de foto.
  • Bosbessenijsje: Bosbessenijsje uit de vriezer in stukjes gehakt (met de keukenmachine), een beetje ranja, aangevuld met water. Zie ook de foto.
  • Aardbeienyoghurtijsje: half bakje aardbeien geprakt en gemengd met 250 ml yoghurt.

Je ziet het, alles is mogelijk. Perfect dus ook om fruit dat bijna te rijp wordt op te maken.

Als je ijsjes gaat maken is het handig om te weten hoeveel mililiter vocht elk ijsje bevat. Meten is heel simpel, giet het vormpje vol met water en giet dit water daarna in een maatbeker. Bij de IKEA vormpjes is dit 60 ml per ijsje. En aangezien je zes ijsjes per keer maakt heb je dus 6×60 = 360 ml vocht nodig om ijsjes te maken.
Fruitijsjes sinaasappel

Fruitijsjes bosbessen

 

Meer fruitijsjes

Uiteraard heb ik het wiel niet uitgevonden, ijsjes maken doen we al eeuwen. Nog een paar links naar anderen ter inspiratie:

Watermeloenijsjes met banenyoghurt van voedzaamensnel.nl

Mango-aardbei-ijsjes van healthyandhandsome.nl

Bosvruchtenijs met kokosmelk, romig maar zuivelvrij van gezondlevenmetpien.nl

Wat minder gezond maar wel vrolijk :-P zijn deze cocktailijsjes. De Huffington Post maakte dit overzicht met o.a. watermelon-mint tequila popsicles en limoncello pops

Op dit Pinterest-board vind je een erg uitgebreid overzicht van recepten voor fruitijsjes, in het Engels.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Fruitijsjes, zo gemaakt met echt fruit en wat fantasie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.