Woonwinkelen – verfplannen, vloeren en een kringloopkast

Komende vrijdag krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis! De afgelopen weken draaiden dus om hoe gaan we het inrichten, wat doen we op de muren en wat leggen we op de vloer. Een dag trokken we uit, met oma als oppas, om samen keuzes te maken. Woonwinkelen!

Ons verhuisplan

Een van onze uitgangspunten is dat we snel over willen en geen kapitalen uit willen geven aan nieuwe spullen. Eerst maar eens over en dan kijken of we nog wat nodig hebben. De tegelvloer die in ons nieuwe huis ligt vinden we niet heel mooi, maar is nog prima. Die laten we dus liggen. Logischerwijs moeten we dus zorgen dat we met de rest van de huiskamer daar wel een beetje op aan gaan sluiten.

Verf

De muren zijn nu crèmekleurig of licht geel (het is maar net hoe je het noemt) maar die willen we in het hele huis wit hebben. Wij twijfelen nog over of we het trapgat meteen doen, niet doen of later doen – zal eraan liggen hoe de planning loopt. Daarnaast is er een muur in de huiskamer met witgeverfde steenstrips. Die wordt groen. ‘Gripping green’ krijtverf van de Gamma om precies te zijn. Het omcirkelde kleurtje in de foto boven dit bericht. Diezelfde kleur gaat ook op een van de muren in de kleuterkamer en wij gaan voor een mooie blauw in onze slaapkamer. Is dat lijkt op de blauw recht boven de ‘Gripping green’: ‘Boreal blue’.

Vloeren

Zoals gezegd, laten we de tegels in de huiskamer lekker liggen. Maar we kiezen wel voor een lekker groot kleed onder de bank en de salontafel. Voor een kleed van zeg 3,5 bij 2,5 meter kun je alleen niet overal terecht. Zeker niet als het ook een beetje betaalbaar moet. Nu hebben ze daar bij de tapijtenwinkels wat moois op bedacht: je kunt van tapijt op de rol een karpet (kleed) laten maken. De rol is 4 meter breed dus je kunt helemaal los. Wij gingen bij de kwantum voor onderstaande combinatie van gemêleerd tapijt met een stoffen smalle band en waren zo’n 250 euro kwijt. Meer info over kleden op maat bij de Kwantum. En alle maten kunnen dus hè, je zit nergens vast aan standaard maten. Overigens doen ook andere tapijtenwinkels dit, dus heb je wél een groot budget voor een kleed maar heb je een specifieke afmeting nodig dan is dit ook een goede optie, maar kun je voor een nog unieker kleed gaan door een uitgesprokener tapijt als basis te kiezen. Ook zijn er allerlei verschillende mogelijkheden om de randen af te werken.

Op de rechterfoto zie je het zeil dat we voor de slaapkamers boven gekozen hebben. Van de de Carpet Right. Niks bijzonders eigenlijk, maar iets dat bij alledrie de slaapkamers past en we over behoorlijk wat jaren nog mooi vinden.

tapijt bij kwantum

 

Kringloopkast

Even terug naar die verfkleuren van de Gamma. Vanaf dat we deze kleuren zagen zijn we weg van twee van de groene kleuren. De lichte kleur die we hierboven ook omcirkeld hebben, en de wat donkerdere kleur die er links naast staat. De lichte kleur gaat om de muur en zowel onze bestaande salontafel als een nog nieuw te kopen kast gaan we in de donkere kleur groen verven: glaucious green. Op onze woonwinkeltrip reden we ook langs de Kringloopwinkel in Delft, met het idee misschien zien we nog wat. En ja hoor, onderstaande kast is het geworden. De binnenkant wordt wit en de buitenkant en de planken dus groen. Ik zie het al helemaal voor me.

Kringloopkast groen

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

2 thoughts on “Woonwinkelen – verfplannen, vloeren en een kringloopkast”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.