Virtueel je huis inrichten

Zoals je al eerder kon lezen, gaan wij dus verhuizen. En zodra je dat weet, of eigenlijk nog als je nog aan het oriënteren bent, ga je toch alvast bedenken hoe het nieuwe huis wil gaan gebruiken. En dus hoe je het in wil richten. Ik vind het leuk om hiervoor een 3D programma te gebruiken: virtueel inrichten. Ik downloadde de app Planner 5D voor de iPad. Hij is er ook voor Android en Windows.

Plattegronden

Eerst maak je de plattegronden van elke woonlaag. Het is hiervoor wel handig om iets van een plattegrond te hebben om je op te baseren. Bijvoorbeeld van de Funda-pagina van het huis dat je gaat kopen of van je eigen metingen. Ik gebruikte een combinatie, ons huis stond immers niet op Funda. Ik vond plattegronden van andere huizen van dezelfde bouw in de wijk en paste het waar nodig aan aan onze eigen metingen.

De plattegronden maak je door elke kamer apart te tekenen en ze tegen elkaar aan te zetten als een woonlaag. Als je alle muren hebt kun je er ramen en deuren in gaan zetten. Daar zitten een aantal standaardonderdelen voor in het programma waarvan je de maten aan kan passen.

Virtueel inrichten

Dan kan het leukste deel beginnen: het virtueel inrichten van je huis. Kies uit de vele meubels en zet ze in het huis. Uiteraard staan niet alle bestaande meubels in het programma, maar je komt een heel eind door de meubels te kiezen die erop lijken en daarna de maten aan te passen aan de meubels die je al hebt of nieuw wil gaan kopen. Je kunt een aanvullingen kopen met meer meubels als je dat nodig vindt. Een aantal populaire IKEA- meubels staan daar in, denk aan de Billy en de Kallax. Je kunt de meubels zowel in de 2D als de 3D weergave in de kamer zetten en ook bekijken. Switchen gaat heel makkelijk. Je kunt als je wilt ook de kleuren van de muren en vloeren aanpassen. Ook kun je schilderijen ophangen en planten neerzetten. Je kunt daarin zover gaan als je wilt. Ik wil vooral een idee hebben van hoe onze huidige meubels passen in het nieuwe huis en vind het leuk om met opstellingen te spelen. Om je het idee te geven van wat er kan heb ik het hoekje waar mijn naaibureau waarschijnlijk komt te staan wat verder aangekleed.

Overigens heb ik dit programma ook gebruikt om onze huidige slaapkamer te herinrichten. Daar kwam het echt op de centimeter nauwkeurig of ons plan wel zou passen. Als dat bij jiu ook zo is raad ik je toch aan de boel na te rekenen. Wat in de app prima leek te passen, bleek bij echt nameten toch wat krapper uit te komen, waardoor we toch een andere keuze hebben gemaakt bij het inrichten.

 

0956d637-4b22-4614-acb9-c3fec0aa017b
a331db74-e7f1-4b66-916a-4fd868d8d80b
34394d7e-5d58-403f-8e4c-1600b434addc

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

4 thoughts on “Virtueel je huis inrichten”

  1. Bedankt voor de tip, ik was me al een aantal weken aan het nadenken van wat er nou qua interieur mogelijk is in ons nieuwe huis. Ben al een paar keer langs geweest in het huis om wat dingen op te meten, maar daar stoor ik de verkopende partij natuurlijk mee. Ik zal deze app maar gewoon downloaden! Ben ik niemand meer tot last haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.