Voor je verjaardag: muurdecoratie met washitape

Het staat groot als muurdecoratie op onze muur: mijn lief is dertig geworden. Ik vind het een bijzondere leeftijd, dertig, alsof je eindelijk echt volwassen mag zijn. Veel mensen schijnen er echt een ding mee te hebben, vinden het scary om dertig te worden. Ik had daar zelf 4,5 jaar geleden geen moeite mee, vond het juist wel mooi symbolisch.

Ik greep deze dag aan om het huis lekker te versieren, zilveren en gouden slingers én een muudecoratie. Grote cijfers ’30’ op de muur. Met washitape zodat het er ook makkelijk weer af zou gaan. Origineel, zelfgemaakt, snel te doen en ook nog goedkoop.

Hoe maak je zo’n muurdecoratie?

Eigenlijk is het niet zo moeilijk. Bedenk je vooral dat je met rechte lijnen moet werken, de washitape is immers ook recht. Bedenk hoe hoog je de cijfers wilt en tape dan twee horizontale hulplijnen op de muur. Dit zijn de bovenkant en de onderkant van je cijfers. Teken dan op een blaadje even hoe je de cijfers eruit wil laten zien, en bedenk weer: gebruik rechte lijnen. En dan: begin. Washitape kun je zo weer van de muur halen dus je kunt altijd corrigeren wanneer dat nodig is. Je kunt de lijnen steeds ten op zichte van elkaar afmeten. Dus als je de ene lange kant van de ‘0’ gedaan hebt weet je dat de andere kant net zo lang moet zijn.

Instagram Stories

Via Instagram Stories maakte ik een visuele uitleg hoe dit te maken. Het was de eerste keer dat ik hier iets mee deed, en eigenlijk bedacht ik me het te laat. Maar ik vond het wel erg leuk om te doen. Dus als je vaker dit soort dingen wil zien volg Maak het Vrolijk dan ook op Instagram.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

2 thoughts on “Voor je verjaardag: muurdecoratie met washitape”

  1. Leuk gedaan en handig die Snapchat stories erbij! Helaas heb ik thuis textuur verf op de muren zitten en washi tape is daar net niet plakkend genoeg voor hahaha. Maar op de deuren zou het makkelijk kunnen met nog een ballon eraan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.