Babykleding naaien van oude kleding

Babykleding naaien heeft mij flink wat voldoening gegeven. Je hoeft geen moeilijke patronen te gebruiken voor een fijn resultaat. En het mooie is: voor babykleding heb je niet veel stof nodig. Een restje stof is vaak genoeg. Of een kledingstuk van jezelf dat je niet meer aandoet vanwege die ene vlek of omdat het te strak zit. Vaak is het verder nog goed! Gewoon om de vlek heenwerken en je ziet er in het nieuwe kledingstuk helemaal niks meer van.

Babykleding naaien

Bovenstaand setje maakte ik in 2014 van een coltrui waar de schouders niet meer mooi van waren. Ik denk eigenlijk dat het eerste setje babykleding is dat ik zelf maakte, nog tijdens mij verlof. De broek maakte ik op basis van een bestaand broekje (op stoca.nl zie je hoe) en het patroon voor het truitje komt uit ‘Het grote Singer naaiboek’. Een paar knielappen en een geappliqueerde ster maken het af.

Over ‘Het grote Singer naaiboek’ schreef ik eerder deze recensie. Hier op bol.com kun je het meteen bestellen.

Vergeet niet gebruik te maken van al net afgewerkte zomen in het kledingstuk dat je gebruikt. Scheelt weer werk! Kijk maar goed naar het voorpand van het shirt: de onderrand is ook de onderrand van de oude coltrui.

Boxkleed

Het boxkleed dat je op de foto ziet is trouwens ook zelfgemaakt. De box staat inmiddels al een tijdje niet meer in onze kamer. Wat groot was dat zeg, echt een flink ding in de kamer. Het boxkleed is daarmee een flink oppervlak dat zeker een stempel drukt, en ik was blij dat er zo uitzag als ik dat wilde. Ik blogde eerder over hoe je het boxkleed zelf kan maken.

 

Dit bericht bevat een affiliatelink naar bol.com. Dat wil niet zeggen dat ik rijk wordt van bloggen, maar hopelijk kost het me daardoor minder geld.

 

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.