Winnen: Het grote Singer naaiboek

Het hobbyboek van de maand april voor bol.com gaat worden: Het grote Singer naaiboek. Nog niet verder vertellen hoor…. het werd er tijd voor, het is niet voor niks mijn go-to naaiboek geworden. En je hoeft er echt geen Singer naaimachine voor te hebben.

Het boek kreeg ik van uitgeverij Terra Lannoo om te revieren. Echter ik heb het al een paar jaar. Goede reden om het recensie-exemplaar aan een van jullie weg te geven. Lees aan het eind van de blogpost hoe je kunt winnen.

Het grote Singer naaiboek

De naam van dit boek is meer dan terecht, het boek is flink in formaat en lekker dik. De inhoud is ook groots.

Er wordt gestart met een stuk geschiedenis over de naaimachine en hoe het van een industriële machine een machine voor thuis werd. Je kunt je voorstellen  dat dit nogal wat sociale impact. Thuis kleding maken werd makkelijker en sneller voor wie zo’n machine kon betalen. Veel ‘huisvrouwen’ verdienden een fijn centje bij door in opdracht kledingstukken voor anderen.

Als je je naaimachine nog nooit gebruikt hebt kun je met dit boek jezelf veel leren. Er staat een algemene uitleg in van de meest voorkomende functies op naaimachines. Wat is wat, wanneer gebruik je welke naald en welke steek? Dat soort basisuitleg. Maar ook: hoe werk je een werkstuk af, hoe plaats je biasband, je maak je insteekzakken en meer van deze gedetailleerde handelingen. Alles is uitgewerkt in foto’s en daarmee erg duidelijk.

Je leert niet alleen omgaan met je machine je leert ook hoe je patronen moet lezen en gebruiken. Heel fijn, want zonder begrip van patronen kom je nog niet veel verder. Om mij heen hoor ik regelmatig dat mensen niet beginnen met naaien omdat ze ‘bang’ zijn voor het technische gedeelte van de patronen. Dat wordt hiermee mooi getackeld. En je kunt meteen oefenen want de helft van dit boek bestaat uit projecten die je zelf kunt maken. Waarvan het grootste deel met patronen werkt (allemaal meegeleverd). De projecten gaan veel heel simpel tot iets moeilijker en dus heerlijk voor de beginnende naaister (hoe noemen we een mannelijker naaister eigenlijk? Naaier? Of gaan we dan meteen over op kleermaker??). Het patroon voor het enveloppehals t-shirt heb ik zelf het meest gebruikt.

Preview

Genoeg geschreven, jullie snappen dat ik enthousiast ben. Tijd voor een inkijkje:

Singer naaiboek

Singer naaiboek inkijk

Winnen

Zoals ik al zei: dit boek heb ik dubbel. Dus ik geef een exemplaar weg! Wat moet je doen om te winnen? Heel simpel, laat weten dat je kans wil maken door hieronder een reactie (met geldig e-mailadres) achter te laten of door dat via onze Facebookpagina bij het juiste bericht te doen. Doe je beide dan maak je een dubbele kans. Wil je helemaal niet openbaar reageren dan mag je me ook e-mailen op karin@lings.nl. Meedoen kan tot en met zondag 3 april 2016, maandag 4 april (op mijn zoons verjaardag) maak ik de winnaar bekend.

UPDATE: De winnaar is bekend, Linda Snijders wint het naaiboek. Ik ben benieuwd wat ze gaat maken!

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

19 thoughts on “Winnen: Het grote Singer naaiboek”

 1. Graag!!!! Dan kan ik eindelijk eens leren hoe mijn naaimachine werkt en hoef ik niet steeds mijn moeder te vragen ?

 2. Dit boek is top.
  Wie weet kan het me leren, wat ik nog niet kan:)
  Het maakt mij zeker vrolijk, ook om jouw blog via FB te volgen, Karin.
  Doel bereikt;)
  Liefs Josanne

 3. Ik heb laatst een naaimachine gekocht maar er nog niks mee gedaan, dus dit boek zou net dat steuntje in de rug zijn om eraan te beginnen!

 4. Vroeger (ja alweer zo’n dertig jaar geleden) naaide ik regelmatig. Nu kom ik er op de een of andere manier niet toe. En dit vind ik jammer, ik wil graag weer beginnen en ik hoop dat dit boek een inspiratie is om weer plezier in naaien te krijgen.

 5. Prachtig boek.
  Mijn moeder had een Singer trapnaaimachine, heel lang geleden.
  Gelukkig zien ze er nu moderner uit en kun je er van alles mee doen.
  Heb in het verleden veel kleding zelf gemaakt. Ook nog voor mijn kinderen.
  Veel andere dingen nog gemaakt, zoals veel beren, gordijnen naaien.
  Pas nog wat kleertjes voor een pop genaaid.
  Ben heel nieuwsgierig naar dit boek, dus will wil wel een kansje wagen.

 6. Ohhh…Dat boek wil ik ook wel graag…pruts nu zelf maar vaak wat aan en wil graag op naailes wat er door onregelmatig werken steeds niet van komt…Misschien kan ik mezelf zo iets fatsoenlijks in elkaar leren zetten. Op een Singer naaimachine…dat dan weer wel!

 7. Prachtig boek! Mijn nichtje (10 jaar) is toen met 7 jaar begonnen met het naaien. Ik vond dat heel bijzonder toen ze met de hand een leuk topje naaide uit een oud jurkje van haar oma. Ze heeft van haar opa een Singer naaimachine op haar 10e verjaardag cadeau gekregen. Dit geweldige boek zou ik haar op haar 11e verjaardag cadeau geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.