image

Blauwe bessentaartje met chocolade

Een diner sluit je toch het beste af met een heerlijk dessert, een toetje het liefst iets met chocolade. En als er dan nog room en blauwe bessen bij komen kijken is dat in mijn ogen perfect. Dit blauwe bessentaartje is niet moeilijk en je kunt het smiddags alvast maken. Je maakt het in een cupcakevorm en ik laat je zien hoe je het er makkelijk uit krijgt.

Ingrediënten blauwe bessentaartje

  • 150 gram chocolate chip cookies
  • 4 eetlepels roomboter
  • 125 ml slagroom
  • 150 gram mascarpone
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram blauwe bessen

Ook nodig een cupcakevorm en bakpapier.

De stappen

  1. Knip voor de bodem van je cupcakevorm zes rondjes uit bakpapier. Knip ook zes stroken bakpapier uit. Leg eerst de stroken in de vorm en daarop de rondjes papier. Deze constructie zorgt ervoor dat je de taartjes straks weer uit de vorm kan halen. Zie ook de foto’s hieronder.
  2. Gooi de koekjes in de keukenmachine of verkruimel ze heel fijn met de hand.
  3. Smelt de boter en voeg in gedeeltes toe tot je een smeuïge massa hebt. Het kan zijn dat je niet alle boter nodig hebt.
  4. Verdeel het mengsel over de cupcakevorm en druk uit over de bodem.
  5. Schraap de zaadjes uit het vanillestokjes en roer met de suiker door de mascarpone. Hiermee roer je meteen de mascarpone los.
  6. Klop de slagroom goed stijf.
  7. Spatel het mascarponemengsel voorzichtig door de slagroom.
  8. Schep dit mengsel op de bodems.
  9. Druk de blauwe bessen in het slagroommascarpone mengsel.
  10. Laat een uur opstijven in de koelkast.
  11. Vlak voor serveren haal je de taartjes uit de koelkast. Via de bakpapierlipjes kun je elk taartje uit de vorm tillen en op een bord zetten. Peuter voorzichtig het bakpapiertje van de bodem.

Eet smakelijk!

Bakvorm

Blauwe bessentaartje

The following two tabs change content below.
Karin de Zwaan startte haar eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Ze is dus niet alleen handig met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van Karin op verschillende sites, waaronder dutchcowgirls.nl en ondergewaardeerdeliedjes.nl. Karin werkt als boekmarketeer bij Managementboek.nl. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Delen:

Een gedachte over “Blauwe bessentaartje met chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge