Speel zelf met je handen een poppetje, net als Lejo

Kijken jullie wel eens samen Sesamstraat? Dan ken je ongetwijfeld Lejo, het handpoppetje met de twee vrolijke oogjes. Hier gaan de ogen altijd nog wat verder open als Lejo in beeld komt. Hij is vrolijk en het is echt zo knap gedaan. Probeer het maar eens na te doen, echt niet makkelijk. Er zijn andere handpoppetjes die dat wel zijn.

Dus ga zelf aan de slag en speel voor je kindje, of maak een poppetje van de hand van je kindje en laat hem/haar voor jou spelen. Teken of plak eens twee oogjes op deze manier op je hand:

  
Nu hoef je alleen je duim maar te bewegen om een leuk mannetje te maken. Uitbreiden kan met een pruikje van watten of wol. In tegenstelling tot de weinig spraakvolle Lejo is dit poppetje natuurlijk juist leuk met een gek stemmetje.

Ook leuk:

  
Maar ook een vinger kan genoeg zijn:

  
Een zakje met oogjes koop je bij de Hema of een hobbywinkel als de Pipoos. Het plakken doe je met een beetje vaseline of nivea. Fantasie doet de rest!

Inspiratie voor deze post is de Lejo bioscoop op Lowlands. Deze, uiteraard kleine, bioscoop draait non-stop Lejo filmpjes. Niet exclusief op Lowlands trouwens en nog op verschillende plekken te bewonderen in september en oktober. 

Zie Lejo’s website voor de tourdata >

Of bekijk zijn YouTube kanaal voor heerlijke filmpjes >

   

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.