Komkommerlimonade met munt en lavendel

Je zou het na vandaag niet zeggen maar komend weekend wordt het weer lekker warm. Tijd voor lekkere verfrissingen dus. Water neemt makkelijk de smaak aan van wat je er ook in doet, dus niet alleen thee. Deze bijzondere limonade is echt makkelijk te maken. Het enige lastige is wellicht de lavendel: die moet onbespoten zijn. Het handigst is het om de takjes uit eigen tuin te halen. Als je dat niet hebt kun je in de meeste natuurvoedingswinkels gedroogde lavendel kopen die geschikt is voor consumptie. Gebruik dan niet te veel, de smaak kan behoorlijk sterk zijn.

Ingrediënten 

  • 1 liter water (gewoon uit de kraan)
  • 1/2 komkommer
  • 2 takjes munt
  • 2 lavendelbloemen

Maken
Was alle ingrediënten en schil de komkommer.
Snijd de halve komkommer in de lente doormidden en snij in dunne plakjes.
Doe alle ingrediënten in een mooie karaf en zet in de koelkast.
Na vier uur, of na een nachtje, zijn alle smaken ingetrokken en kun je genieten van deze volwassen niet zoete limonade. Extra verfrissend als je nog wat ijsklontjes toevoegt voor serveren.
Ik denk dat een scheutje wodka hierin ook best lekker kan zijn trouwens.

The following two tabs change content below.
Karin de Zwaan startte haar eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Ze is dus niet alleen handig met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van Karin op verschillende sites, waaronder dutchcowgirls.nl en ondergewaardeerdeliedjes.nl. Karin werkt als boekmarketeer bij Managementboek.nl. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Komkommerlimonade met munt en lavendel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.