Moestuincakejes van Rudolph

Rudolph is terug! Moestuincakejes en appelbrood

Vandaag deel ik geen recept met jullie. Maar link ik wel twee toffe recepten van Rudolph van Veen. Want hij is weer terug met Rudolph’s Bakery op 24Kitchen en ik word dat blij van.

Wij hebben echt best vaak 24Kitchen aan staan thuis. Onze zoon, inmiddels 6, weet precies wie Jamie, James en Miljuschka zijn en dat Jamie Oliver van citroenen houdt en James Martin van boter. Maar bij lang niet alle programma’s denk ik meteen: dat ga ik maken. Zo wel bij Rudolph. Zeker aangezien hij in deze nieuwe serie ook regelmatige gezondere (of minder slechte) bakrecepten meeneemt. En dat past dan weer bij mijn koolhydraatarme plannen.

Ik heb zowel de moestuincakejes als het appelbrood gebakken. Eigenlijk zijn dit twee recepten die erg veel op elkaar lijken: beiden gebruiken amandelmeel, eieren, olie en bakpoeder als basis. Maar waar het beslag voor de moestuincakejes zowel geraspte appel als courgette als wortel bevat moet het appelbrood het doen met alleen maar appel.

Het recept voor de moestuincakejes

Het recept voor het appelbrood

De recepten zijn erg makkelijk, hou wel rekening met een wat langere vaktijdschrift dan normaal.

Overigens gaat het in de moestuin niet zo heel erg lekker. Het lijkt alsof onze grond gewoon niet zo wil. Op ons moesbalkon in ons vorige huis had ik eigenlijk een betere erwtenoogst dan hier. De aalbes en blauwe bes geven amper nog bessen, en wat ze geven wordt opgegeten door vogels. Bij de aardbei krijgen zij geen kans, daar jaagt onze kleuter wel op. De tomaten lijken het wel beter te doen. En pluksla en kruiden doen het altijd wel. Maar toch.. nu we de derde zomer in deze tuin ingaan moet ik toch toegeven dat waar ik dacht dat het makkelijker zou zijn in een tuin dat eigenlijk niet zo is. Mocht er nog iemand tips hebben, ik hou me aanbevolen. Want een goede moestuin geeft extra redenen om moestuincakejes te bakken.

Voor Pinterest:

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.