Recept voor 6 pindakaasmuffins met M&M’s

Vorig weekend had ik ineens zin om wat te bakken. Ons mannetje wilde wel helpen. Ik dook de kast in om te kijken wat we nog in huis hadden… hmm weinig roomboter, dus iets zonder boter. Gelukkig kun je muffins ook prima maken met zonnebloemolie! Muffins werden het dus. Het basisrecept deelde ik door twee omdat we op een gewone zaterdag met zijn drieën thuis écht wel genoeg hebben aan zes muffins. Ik deel hieronder graag het kleine recept voor pindakaasmuffins met M&M’s.

Ingrediënten pindakaasmuffins

 • 140 gram bloem
 • 1,5 theelepel bakpoeder
 • 1 klein mespuntje zout
 • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 1 ei
 • 125 ml melk
 • 3 eetlepels zonnebloemolie
 • 2 flinke eetlepels pindakaas
 • een handje M&M’s

De stappen

 1. Verwarm de oven voor op 200 *C en zet zes papieren vormpjes in een muffinvorm.
 2. Meng in een mengkom de bloem, het bakpoeder, het zout en de basterdsuiker.
 3. Maak een kuiltje hierin. Klop het ei, de melk, de zonnebloemolie en de pindakaas in dit kuiltje even los en roer het dan door het bloemmengsel. Roer vooral niet te lang, als het net gemengd is het prima.
 4. Schep het beslag in de papieren vormpjes en leg op elk van de muffins een aantal M&M’s.
 5. Bak 2o minuten in de oven.

Al mijn muffinrecepten zijn gebaseerd op de recepten in dit boek. Dit keer verving ik vanillearoma door pindakaas. Dat was de smaak die onze peuter had uitgekozen. Pindakaas is echt zijn favoriete broodbeleg! Wij hebben altijd de 100% pindakaas met stukjes in huis. Dit bestaat echt alleen uit pinda’s en dat vind ik een fijn idee. In dit recept waar sowieso al suiker in gaat maakt het natuurlijk niet uit of je nu deze pindakaas gebruikt of een ‘gewone’ pindakaas. Enne varieer gerust, vervang de pindakaas eens door ander zoet broodbeleg zoals Nutella, chocoladepasta, jam, appelstroop, Philadelphia of honing.

De prikkertjes van Jip & Janneke maken deze muffins nog eens extra vrolijk.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Recept voor 6 pindakaasmuffins met M&M’s”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.