Patronenboek voor ‘the little black dress’

In de recente modegeschiedenis zijn nogal wat bekende zwarte jurken gemaakt. Jurkjes eigenlijk. Inmiddels vooral bekend onder de naam ‘little black dress’. Bij uitgeverij Becht verscheen het mooie boek: Droomjurken, little black dress. In dit boek vind je 10 klassiekers op dit gebied. En van elke jurk een variatie in kleur (die je natuurlijk ook in zwart kan maken). De variaties hebben bijvoorbeeld een ander lijfje of een losse rok. Van een aantal jurken zijn de lijfjes en rokken uitwisselbaar dus je komt echt tot een flink aantal patronen die je zo kunt maken. Overigens zien de patronen er (gelukkig!) niet al te ingewikkeld uit en staan alle technieken en afwerkingsopties ook beschreven. Dus als je al wat ervaring hebt moet dit ook wel lukken.

Omdat plaatjes meer zeggen dan woorden, hier wat foto’s van het boek. Zie je ook de vintage foto’s van de originele jurken? Gaaf hè?

Zelf ben ik begonnen aan de Chanel-jurk. Ik gebruik de rok van de variatie (dus zonder zakken) en maak korte mouwen. Het stuk stof die ik nog had liggen was niet groot genoeg om ook de zakken en lange mouwen uit te knippen. Zo zie je maar dat patroonaanpassingen door verschillende factoren kunnen worden ingegeven. Uiteraard volgt het resultaat op deze site!

Overigens staat in verschillende reviews dat de maten erg groot vallen. Maar ik denk dat die mensen iets te snel aan de slag zijn gegaan en niet hebben gelezen dat de patronen inclusief 16mm naadtoeslag zijn.


  
  

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.