Klooikoffers zijn gaaf

Knutselen en maken met jonge kinderen is haast vanzelfsprekend. Ik kan mij voorstellen dat het met oudere kinderen lastiger is. Daarom werd ik echt heeeeel enthousiast toen ik net bij Bright zag dat Conrad klooikoffers gaat aanbieden. Conrad ken ik vanuit mijn studie industrieel ontwerpen waar we van onze hoogleraar electronica verplicht werden de gids te bestellen. Een gids vol toffe onderdeeltjes die je in producten kan toepassen en ook met een hoop gekke nerdgadgets. Klooikoffers blijken een initiatief te zijn van de Stichting Lekkersamenklooien. Alleen die naam is al goed toch?

Wat zijn klooikoffers?

Elke koffer bevat een stuk gereedschap, materiaal en instructies wat je ermee kan doen. Zo kun je samen met je kind lekker aan de slag. De klooikoffers hou je niet zelf: het is een uitleensysteem via bibliotheek of basisschool. In de koffer zit ook een maakboek dat je invult. Zo kunnen volgende kinderen weer inspiratie halen uit wat jij met je kind gemaakt hebt. Dat wat je gemaakt hebt kun je houden, het gereedschap gaat weer terug.

Op dit moment zijn er vier klooikoffers ontwikkeld:

  1. striptang
  2. lijmpistool
  3. soldeerbout
  4. mes

De samenwerking met Conrad zorgt ervoor dat de stichting de koffers makkelijker en voordeliger kan verkopen. Daarnaast werken ze ook aan koffers die (via Conrad) direct aan ouders verkocht kunnen worden. Ze hebben dat nog niet uitgewerkt uitgelegd, maar ik kan het me goed voorstellen: een doos met instructies en materiaal en een stuk gereedschap. De gereedschappen en materialen zijn niet duur dus dat moet voor een redelijk bedrag kunnen. Misschien kun je per gereedschap zelfs meerdere soorten materialen toevoegen zodat je een paar keer een project kunt starten. Het voordeel van het gereedschap houden is dat je op elk moment wéér aan de slag kunt. Leuk, leuk, leuk!

Laat jij jouw kinderen met gereedschap spelen?

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.