Ons eigen mini kabouterpad – DIY voor in de tuin

Na onze zoveelste vakantie op de Wiltzangh in Drenthe, waarin we weer tientallen keren het kabouterpad hebben gelopen kwam manlief met een leuk idee. Hij heeft samen met onze kleuter ons eigen ‘kabouterpad’ gemaakt. Ze zijn een maatje kleiner dan die op het vakantiepark en ze staan overal in onze tuin. Er staat er zelfs een bij oma, die naast ons woont, én een in de voortuin.

Uiteraard zou ik graag willen dat dit mijn idee was. Maar dit keer was manlief de creatieve. Hij bedacht het projectje, haalde het hout en maakte de kabouters samen met onze peuter terwijl ik bij de kapper zat.

De basis bestaat uit kleine houten tuinpaaltjes van de Hornbach. Met de decoupeerzaag hebben we de bovenkant er schuint afgezaagd. Randjes natuurlijk even schuren. Daarna de paaltjes afgeplakt zodat alleen het mutsgedeelte overbleef. Met lakverf heeft onze kleuter toen de mutsen geverf. En na het verwijderen van de tape heeft manlief het gezichtsgedeelte en de baarde geverf, ook met lakverf natuurlijk. Oh en voor je het vergeet, aan alleen wit en rood heb je genoeg. Want wit met een klein puntje rood geeft natuurlijk een prima roze huidskleur. Wij hebben restjes uit de schuur gebruikt. De boel goed afdekken en oude kleren aan bij dit klusje is aan te raden.

Het leukste gedeelte lieten de heren over aan mij. Wat een geluk, ik mocht met een watervaste stift de gezichtjes op de kabouters schilderen. Heerlijk om ze allemaal net een eigen karakter mee te geven. Overigens was er toen al een heel verhaal: dit is de oma en dit is de opa en, en, en…

Daarna hebben de mannen samen de schop gepakt en de kabouters een plekje in onze tuin gegeven. Samen vormen ze ons eigen mini kabouterpad. Ze zijn leuk hè?

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.