De Wiltzangh – geniet van Drenthe

Afgelopen week hebben wij gekampeerd. Met wat vreemd weer, maar heerlijk gekampeerd. Op vakantiepark De Wiltzangh in Ruinen, in Drenthe. Een voor ons bijzonder vakantiepark: de opa en oma van mijn lief kwamen hier in de jaren ‘90 al, mijn man zelf kwam er al als kind en nu dus ook onze eigen zoon. Dat verdient een eigen blog toch?

Vakantiehuisjes en camping

Uit de inleiding kun je al raden dat het ook voor mij niet de eerste keer was dat ik op dit park kwam. We hebben de afgelopen jaren al meerdere malen in een vakantiehuisje op De Wiltzangh gezeten. Een paar keer in een van de zespersoons Zweedse bungalows en ook een paar keer in de vierpersoons Stuga’s. De eerste zijn wat ruimer (want zespersoons), de tweede wat luxer (want nieuwer) ingericht. Alle huisjes op dit park zijn vrijstaand en staan op een ruime eigen plek in het bos, met buitenzijde. De Stuga’s kun je ook boeken aan de rand van het paardenveld of bij de geitjes. Ik ben geen paardrijdster, maar je kan op dit park je eigen paard meenemen en dan lijkt me dat het super is om juist zo’n huisje te boeken. Ook honden zijn trouwens welkom. Mocht je zelf geen dier meenemen, wees niet getreurd: even buiten zitten en je zult zeker allerlei vogeltjes (mezen, roodborstjes, merels, spechten) zien en de kans op een eekhoorn is ook aanzienlijk! Sinds een paar jaar hebben ze ook een aantal huisjes met veranda waarmee je uitkijkt over de heide van het Dwingelderveld.

Je hoort het al, het belangrijkste aan dit park is de ruimte en de natuur. Je voelt je echt midden in het bos en ben je een wandelaar of fiets je graag dan kun je zo vanaf het park vertrekken. Er is een zwembad, maar dat is klein en meer om wat te plonsen, er is restaurant en een frietkraam en natuurlijk zijn er verse broodjes verkrijgbaar. Maar als je Center Parcs entertainment verwacht moet je hier niet zijn.

Dit keer namen we de tent mee en hebben we heerlijk gekampeerd. Wat een geluk dat we juist dit voorjaar besloten in Nederland te gaan kamperen en we zo’n zomer kregen! Ik hou echt van kamperen, slapen in een slaapzak, in je tent een boek lezen terwijl het regent en veel buiten zijn. De Wiltzangh heeft heel verschillende plekken. Bijvoorbeeld op een veldje, of juist een eigen plek beschut door bomen. Met stroom of zonder stroom. Groot of precies de goede maat voor een trekkerstentje. Ook is er een speciaal stuk voor campers waar je ook buiten de openingstijden van de receptie zo op kan rijden. Er is een grotere speeltuin bij de receptie en een kleinere op de camping zelf. Dit keer was de kleine speeltuin helemaal favoriet, want daar was een klimding met glijbaan waar meneertje helemaal zelf vanaf kon.

Kinderen en kabouters

Onze kleuter is inmiddels vier (of toch al vijf?) keer mee geweest. Vanaf dat hij kan lopen is het kabouterpad favoriet. Het is een wandelpad om en over het park, waarbij hij zich helemaal in het bos en op de hei waant, aangeduid met van die houten paaltjes vermomd als kabouter. Simpel, maar zo leuk. En natuurlijk kom je via dit pad ook langs de paarden, de geiten, de konijnen en beide speeltuintjes.

Volg je in plaats van de kabouters de paaltjes met lammetjes erop dan kom je bij de schaapskooi uit. In de ochtend kun je gaan kijken hoe de herder met de schapen de heide op gaat, een heel mooi gezicht. Of je volgt de paarse bordjes en dan kom je bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten uit. Een leuk centrum met wat tuinen en natuurspeeltuinen eromheen en natuurlijk met koffieplek en veel informatie over het Dwingelderveld. En dat op loopafstand van het vakantiepark. Ik denk dat er binnenkort nog een blogpost volgt met leuke dingen om naartoe te rijden.

De foto’s hieronder zijn van verschillende vakanties door elkaar. De kampeerfoto’s zijn natuurlijk van onze laatste vakantie op De Wiltzangh, ook te zien aan het droge gras na alle droogte…

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “De Wiltzangh – geniet van Drenthe”

  1. Dag Karin
    Net een connectie gekregen met je op LinkedIn. Wat een leuke blogs maak je! Wij zijn ook begonnen op een camping in Lhee en nu wonen we alweer bijna 20 jaar in Drenthe. Komen nu nog wel eens in Den Haag waar we toen woonde maar willen niet meer terug. Wie weet. Ik zal je zeker blijven volgen en wees welkom in Huize Wezup voor een kop thee en misschien een leuke blog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.