Maak een eigen achtergrond voor je telefoon

Een tutorial om zelf een persoonlijke achtergrond voor je telefoon te maken.

Het liefst heb ik man en kind de hele dag bij me, dat gaat helaas niet, maar een fijne foto doet me wel aan hem denken. Een goede plek voor die foto van hen is de achtergrond van mijn telefoon. Die zie ik immers meerdere keren per dag. Maar een échte foto leidt me te veel af en is zo cheesy. Met deze tutorial maak je een heel persoonlijke achtergrond die kleurrijk en vooral niet cheesy is.

Omdat ik mijn geliefden liever niet herkenbaar op dit blog zet heb ik de tutorial gemaakt met een leuke giraffe uit Blijdorp in beeld.

Achtergrondfoto kiezen

Voor deze methode kun je het beste een foto kiezen met een heldere voorgrond en een achtergrond waarin weinig gebeurd, maar die niet egaal is. Een foto in het bos bijvoorbeeld. Zorg dat de foto op je telefoon staat.

Diptic

Installeer Diptic op je telefoon.

Kies een lay-out met 4 of 5 foto’s waarbij rechtsonder een eigen vakje heeft. Waarom? Omdat dat de plek wordt waar jouw beeld komt te staan. Dit is immers de plek in beeld waar veel mensen geen app-iconen hebben staan. Door dadelijk het beeld hier neer te zetten zorg je ervoor dat je jouw geliefden altijd goed ziet staan.

Plaats de gekozen foto in alle vakjes van de lay-out. Dit doe je door op een van de vakjes te dubbelklikken en dan vijf keer die ene foto te kiezen. Zorg dat je de dikte van de ‘borders’, de randen, op nul zet. Dat doe je in het tabblad ‘borders’: zet de schuif linksboven helemaal naar links.

In het vakje rechtsonder zet je het gekozen beeld duidelijk centraal zichtbaar neer door de foto in te zoomen en uit te snijden. Het kan zijn dat je daarvoor de randen van de ‘frames’ moet verschuiven. Dat kan onder ‘frames’. Voor alle andere vakjes zoom je de foto helemaal in op een deel van de achtergrond.

Tevreden? Via ‘publish’ rechtsboven sla je de foto op op je telefoon.

Popsicolor

Installeer de app Popsicolor op je telefoon. Met deze app kun je foto’s in waterverftekeningen veranderen. Heel simpel en erg leuk om te doen. De app ziet ee misschien niet hip of heel nieuw uit, de effecten werken.

Open de compositie die je in Diptic maakte in Popsicolor (via het camera-icoon) en zie meteen het eerste resultaat. Wellicht ben je meteen tevreden, wellicht wil je nog wat spelen.

  • Via de ijsjes onder en boven kun je de twee hoofdkleuren voor de afbeelding kiezen.
  • In de onderste balk helemaal rechts (even scrollen) kun je ook verschillende inkten toevoegen. Hiermee maak je de randen van de afbeelding duidelijker.
  • In het tabblad met de zonnebril kun je kiezen hoe de zwaarte van de afbeelding wordt verdeeld. Voor een achtergrond vind ik het het beste werken om hier bij ‘even’ het tweede of derde vakje te kiezen.
  • In ditzelfde menu kun je helemaal aan de rechterkant (even scrollen) de witte rand aan- of uitzetten.
  • In het tabblad onder het dartbord kun je verschillende patronen kiezen voor hoe de twee kleuren zich over de afbeelding verdelen. Dit staat standaard op ‘classic’, wat goed werkt. Voor achtergronden vind ik ook ‘duotone’ goed werken.

Wanneer je tevreden bent over de telefoonachtergrond die je gemaakt hebt kun je hem via het hartje rechtsonder opslaan.

Eenmaal tussen je foto’s kun je het als achtergrond selecteren.

  

Gratis achtergrondjes

Hieronder een aantal van de achtergronden die ik opsloeg tijdens het maken van deze tutorial. Je mag de afbeeldingen vrij gebruiken als achtergrond voor je telefoon. Als je erop klikt opent een nieuwe pagina met daarop de afbeelding in het groot. Deze kun je opslaan en gebruiken.

IMG_5367.JPGIMG_5379.JPGIMG_5369.JPGIMG_5380.JPG

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Maak een eigen achtergrond voor je telefoon”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.