Krijtstiften: ook dit kun je ermee doen

De laatste maanden zag ik veel krijtstiftcreaties voorbij komen op de ramen van menig blogger of gewoon in het straatbeeld. Van mensen die zelf wat tekenen, of hun kinderen dat laten doen, tot complete sjablonen die je kan kopen om over te trekken op je raam. Ook bij mijn favoriete tijdschrift Flow zat een oefenboekje op zwart papier om krijtbordvaardigheden op te doen. Superleuk! Mijn neiging is om de krijtstiften nu ik ze toch in huis heb overal voor te gebruiken. Zo liet ik mijn peuter er al een keer mee los gaan op ons raam (“MAG ik echt op het raam tekenen, mama?”) en maakten we samen vuurwerkkaarten. Hieronder nog een paar ideetjes om je krijtstiften voor te gebruiken.

Quote met krijtstift op een vaas

Onze koffiecapsules hebben we in een grote vaas/windlicht zitten en het leek me leuk deze op te fleuren met een leuke quote over koffie. Via  Pinterest was een toffe quote zo gevonden. Ik schreef deze eerst op een stuk papier om even de grootte te oefenen. Daarna schoof ik dit papier in het windlicht zodat ik een houvast had bij het schrijven. Overschrijven en… klaar!

Zaaibordjes in de moestuin

Wat heb je ook alweer waar gezaaid? Soms weet je het gewoon niet meer, zeker als het zaaigoed nog niet is gaan groeien. Ik schreef het met krijtstift op de rand van de bloembakken. In eerste instantie vanuit praktisch oogpunt, maar eigenlijk vind ik het ook wel erg leuk! Ik ga binnenkort ook de overige bakken doen. Een regenbuitje blijkt deze markering trouwens prima te overleven. Hiervoor gebruikte ik een blauwe krijtstift.

Krijtstift in de moestuin

Slaapkamerdecoratie op een spiegel

Heel vaak kan een klein extraatje alles zijn om het huis heel persoonlijk te maken. Onze ‘naambordjes’ boven het bed bijvoorbeeld. En voor wie zich afvraagt waarom een spiegel boven het bed: deze hing eerst op de muur naast het bed, maar dat werd ineens boven het bed toen we een nieuw bed kochten en deze een kwartslag draaiden ten opzichte van het oude bed. Wel leuk, aangezien dit bed verder geen hoofdbord heeft.

Een foto maken van een spiegel is nog best een uitdaging als je voor de mooi jezelf er niet in wil hebben. Maar ik ben de beroerdste niet en maakte ook een behind-the-scenes-foto voor jullie. En poes Lara wilde zichzelf ook graag even laten zien…

Ik weet niet meer waar we alle gouden lijstjes vandaan hebben. De grote spiegel komt van de Ikea. De tekening links maakten wij eerder voor papa.

De krijtstiften die ik gebruik zijn van het merk Securit en dat vind je bijvoorbeeld bij ecotone.nl. Op de spiegel gebruikte ik een dikkere stift die ik ooit bij de SoLow kocht.

Slaapkamerdecoratie met krijtstift

Maak het Vrolijk - behind the scenes

Lara poes

Krijtstiften Securit

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

2 thoughts on “Krijtstiften: ook dit kun je ermee doen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.