Koffiekoekje met kaneel

Deze koekjes zijn knapperig aan de buitenkant maar nog lekker zacht aan de binnenkant. Ze zijn wat bros en kruimelig en hebben een heerlijk uitgesproken smaak zonder te sterk van smaak te zijn. Het zijn koffiekoekjes met een flinke hoeveelheid kaneel. En laat dat nou net een ingrediënt zijn dat extra lekker is in de herfst.

Dit recept is voor 20 stuks, een kleine bakplaat vol. De koekjes zijn zo’n 7 cm lang.

Ingrediënten

 • 110 gram boter
 • 80 gram suiker
 • 1 eetlepel cacaolikeur
 • 1 eetlepel extra sterke espresso (te maken door 1 eetlepel instantkoffie op te lossen in eetlepel heet water, of door heel sterke espresso te zetten)
 • 200 gram bloem
 • 1 theelepel kaneel
 • Poedersuiker om te bestrooien

De stappen

 1. Verwarm de oven voor op 180 *C.
 2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
 3. Klop de boter en de suiker samen luchtig. Een elektrische handmixer is hiervoor handig, maar een gewone klopper werkt ook.
 4. Klop de koffie en de likeur door het mengsel.
 5. Klop als laatste de (gezeefde) bloem met de kaneel door het mengsel.
 6. Het mengsel dat je dan krijgt is kruimelig maar laat zich wel vormen. Vorm ongeveer 20 balletjes van het deeg (doorsnede zo’n 3 cm). Knijp de balletjes iets samen zodat het langwerpige ovaaltjes worden.
 7. Plaats de koekjes op enige afstand van elkaar op de bakplaat.
 8. Bak 14 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes nog even op de bakplaat liggen als ze de oven uit zijn en leg ze dan op een rooster om afzet koelen.
 9. Bestrooi met de poedersuiker. Om een dun laag je te creëren is het het handigst om niet direct vanuit de bus te strooien maar de poedersuiker met een zeef over de koekjes te verdelen.
The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.