Huisgemaakte koekjesmix in een potje

Een zelfgemaakt cadeau waar de ontvanger zelf ook creatief mee aan de slag mag. Zo maak je jezelf blij tijdens het maken én het geven. En de ontvanger wordt (als het goed is) blij tijdens het krijgen, het bakken én het eten van de koekjes. 

Dit potje is genoeg voor zes koekjes, een kleine traktatie dus. Je start met een potje met een inhoud van zo’n 220 tot 250 milliliter. En dat moet je echt tot de rand meten. Het potje gaat namelijk helemaal vol zodat de laagjes niet kunnen verschuiven. Je kunt een weckpotje gebruiken zoals ik maar een oud jam- of groentenpotje doet het ook.

Wat gaat er in het potje

Van onder tot boven vullen:

 • 30 gram bloem
 • 25 gram havermoutvlokken
 • 15 gram bruine basterdsuiker
 • 15 gram kristalsuiker
 • Snufje zout
 • Snufje bakpoeder
 • Zo’n 50 gram vulling. Deze kan bestaan uit bijvoorbeeld twee of drie van de volgende bestanddelen: rozijnen, cranberry’s, gehakte noten, gehakte chocolade, koekkruiden, kaneel, M&M’s, gehakte stukjes Mars/KitKat/Rollo, gedroogde kokos.

De instructie

De ontvanger moet natuurlijk weten wat hij of zij moet doen om van deze koekjesmix koekjes te maken. Zet daarom de volgende tekst in een kaartje dat je aan het potje hangt:

Toevoegen: 25 gram boter, 1 ei
Voor zes koekjes
Verwarm de oven voor op 175 *C. Meng alle ingrediënten. Verdeel het deeg in 6 hoopjes over een met bakpapier bekleed bakblik. Bak 10-15 minuten in de oven tot de koekjes bruin zijn.

Als je het leuk vindt kun je het lijstje met de ingrediënten waarmee je het potje gevuld hebt ook aan de ontvanger geven. Hij kan het potje dan weer opnieuw vullen en wellicht ook weer iemand cadeau doen.
   
 

  The following two tabs change content below.
  Karin de Zwaan startte haar eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Ze is dus niet alleen handig met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van Karin op verschillende sites, waaronder dutchcowgirls.nl en ondergewaardeerdeliedjes.nl. Karin werkt als boekmarketeer bij Managementboek.nl. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

  Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.