De broodpudding is een ideaal recept om restjes op te maken. En hoe rijker het brood dat je gebruikt hoe rijker de pudding zal zijn. En laat nu juist droog witbrood ook echt niet lekker zijn. Perfect dus om een broodpudding van te maken. Laatst hadden we een zak eierkoeken net te lang laten liggen. Ze waren droog en niet meer lekker. Manlief riep: “kunnen we er dan geen ‘bread and butter pudding’ van maken?” Zo gezegd zo gedaan. Toevallig bleek een van onze ovenschalen precies de maat van de eierkoeken van onze bakker (Holtkamp mocht je het willen weten) te hebben.
De ingrediënten
- Twee grote eierkoeken
- (Room)boter om de eierkoeken mee in te smeren
- 2 eieren
- 250 ml slagroom of melk
- 2 eetlepels suiker
- Eventueel extra’s om het extra lekker te maken: kaneel, rozijnen, vanille, fijngehakte noten, gemalen nootmuskaat.
De stappen
- Warm de oven voor op 180 graden.
- Leg de eierkoeken op elkaar in een ovenvorm en maak er een aantal gaten in met een mes. Tussen en op de eierkoeken kun je wat vulling plaatsen zoals rozijnen of geroosterde noten.
- Besmeer de eierkoeken royaal met boter.
- Klop de eieren goed los in een beslagkom.
- Voeg de slagroom of melk toe en meng goed.
- Voeg specerijen zoals kaneel en nootmuskaat, of vanille toe aan het mengsel.
- Giet het eimengsel op de eierkoeken en laat het er lekker tussenlopen. Druk eventueel de eierkoeken een keer goed aan zodat ze het mengsel goed op kunnen nemen. Laat dit even staan, het liefst 30 minuten, maar ik kan niet altijd zo lang wachten :)
- Bak ongeveer 30 minuten in de oven tot het ei gestold is en de pudding niet meer nat aanvoelt.
- Even laten afkoelen en in punten snijden om warm te serveren.
The following two tabs change content below.

Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)
- Suikervrije wafels - 21 maart 2023
- Zoete wafels met suiker én Zoete wafels koolhydraatarm - 4 maart 2023
- Telefoonachtergrond voor Oeteldonk - 6 februari 2023