Houten treinbaan passend maken in je interieur

De houten treinbaan is een van de klassiekers onder het speelgoed. De berg die wij in huis hebben is enorm en nu nog te groot voor ons mannetje om met alles te kunnen spelen. De helft van onze houten treinbaan is al oud, van mijn man geweest. De andere helft kregen we van vrienden. Onverwoestbaar.

Houten treinbaan verven

Sanne van healthymommy.nl heeft de treinbaan van haar dochters geverfd in een modieus mintgroen. Best wel tof! Toen ik zag dat ze daar mee bezig was vroeg ik haar of ik het op Maak het Vrolijk mocht delen. Gelukkig zei ze ja, het project zelf uitvoeren wil ik niet aangezien de houten treinbaan bij ons dus al zo oud is. Speelgoed in de huiskamer hoort als je kinderen hebt, en het is hier ook nooit echt opgeruimd. Dus als je er dan toch tegenaan moet kijken kun je net zo goed zorgen dat het bij je huis past, toch?

Het hoe is natuurlijk niet zo spannend:

  1. Kies een of twee leuke kleuren verf die bij je interieur past, of een waar je gewoon vrolijk van wordt. Gebruik een goede kwaliteit lakverf voor het beste resultaat.
  2. Schuur de delen die je wilt verven licht op.
  3. Verf alle of een deel van de railsstukken in een kleur. Gebruik een kwast, met een roller kom je niet tussen de rails.
  4. Plak de huisjes en/of slagbomen die je wilt verven zo af dat je alleen de al gekleurde delen hoeft te verven en er geen verf op de overige delen komt. Verf ook deze. Ik zou hier een tweede bijpassende kleur voor kiezen.
  5. En het moeilijkste deel: wachten tot het droog is.

Ik zou je aanraden net als Sanne de treinen zelf niet te verven. De kans dat de willen dan vastgeverfd worden is zo groot. En dan hen je helemaal niks meer. Bovendien zijnde treinen van de moderne Brio-treinen deels van plastic en kun je ze niet eens verven. Heb je de houten treinbaan van Ikea realiseer je dan dat de kunststof verbindingsteken natuurlijk niet meegeverfd kunnen worden.

En welke kleur wordt jouw trein?

img_0464img_0465-1img_0467img_0468img_0466 

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

5 thoughts on “Houten treinbaan passend maken in je interieur”

  1. Wat tof! Alleen denk ik ineens van gaat de verf er niet vanaf als je kind de hele tijd loopt te crossen met de treinen enja, wij hebben die van Ikea dus die verbindingsdingen zijn natuurlijk van plastic. Jammer. Mijn moeder heeft nog wel hele oude van vroeger. Ik zou ze wel wit willen hebben. I love wit!

  2. Wauwwwwww!!! Love it! Alleen houden die kids hier helaas van de felgekleurde auto’s enzo… Dus misschien maar even op Marktplaats snuffelen en de ‘nieuwe tweedehands’ set een kleurtje geven …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.