Een oranje jungletaart

Een oranje taart moest het worden. Mét dieren. Olifanten en tijgers. En chocoladetaart, mama. Hij heeft nogal een mening dat mannetje van mij dat net drie is geworden. Maar hé als je jarig bent mag je kiezen. Een oranje jungletaart dus.

Eerlijk gezegd houd ik zelf niet erg van al dat fondant, maar voor een kinderjaardag is het wel leuk om eens helemaal los te gaan. Onder al het suikerwerk moet dan wel echt een goede taart zitten. Dit keer een chocoladetaart met chocoladeganache. Het basisrecept wat ik gebruikt heb komt uit Het grote Larousse chocoladeboek.

Jungletaart versieren

De versieringen oo de taart, dat is waar deze taart mee begint. Ik hebbhet mijzelf stiekem makkelijk gemaakt. Ik heb deze uitsteekvormpjes voor klei thuis. Kwestie van de juiste kleur fondant en uitsteken maar. Voor de zebra’s heb ik zwart en wit samen uitgerold en bij de leeuwen heb ik een beetje rood toegevoegd bij de manen. Daarna heb ik met een beetje kleur de zebrastrepen en de giraffenvlekken ingekleurd. Die kleur kun je maken door wat kleurstof met water te mengen, maar ook door een stukje fondant in wat water op te lossen. De bladeren maakte ik door fondant in groen en zwart gemarmerd te mengen, het uit te rollen en er stelen uit te snijden. Hetzelfde voor de junglebloemen. Daarna heb ik alle figuurtjes een paar dagen laten drogen zodat ze stevig genoeg zouden zijn om rechtop in de taart te zetten.

De taarten heb ik de avond voor het feestje gebakken. Op de feestdag zelf heb ik beide taarten gevuld met ganache en bekleed met oranje fondant. Daarna heb ik alle figuurtjes in de taart gestoken. Vrolijke boel toch?

Jungletaart oranje

Recept chocoladetaart

Een oranje jungletaart

Ingrediënten

 • 2 x 125 gram zachte boter
 • 2 x 200 gram fijne kristalsuiker
 • 2 x 4 eieren
 • 2 x 1 eetlepel citroensap
 • 2 x 1/2 eetlepel baking soda
 • 2 x 150 gram gezeefde bloem
 • 1 x 40 gram gezeefde bloem extra
 • 1 x 40 gram gezeefde cacao
 • 250 gram pure chocolade
 • 200 mililiter slagroom

Stappen

 1. Om het gemarmerde effect te bereiken maak je het cakebeslag twee keer, een keer met het extra bloem en een keer met de cacao. Bij de witte versie kun je een kleurstof toevoegen.
 2. Warm de oven op tot 180 graden en vet de bakvormen in.
 3. Roer de suiker met een spatel door de zachte boter.
 4. Voeg een voor een de eieren toe, roerend met de spatel. Voeg ook het citroensap toe.
 5. Met de baking soda met het bloem.
 6. Spatel het bloem (150+40 gram) door het ene beslag en de bloem (150 gram) plus het cacao door het andere beslag.
 7. Schep in beide bakvormen om en om de twee beslagen. Ongeveer 1/3 van het beslag gaat in de kleine bakvorm en 2/3 gaat in de grote bakvorm.
 8. Bak beide taarten in het midden van de oven voor 45 tot 60 minuten. Bij mij was de kleine taart na 45 minuten klaar en de grote na 60 minuten.
 9. Laat de taarten afkoelen.
 10. Maak nu de ganache door de chocolade in kleine stukjes te hakken en in een mengkom te doen. Breng de room in een steelpannetje aan de kook en giet dan over de chocolade. Roer zodat alle chocolade in de room smelt.
 11. Snijd de taarten doormidden en breng een laagje ganache aan tussen de lagen. Smeer beide taarten ook bovenop en aan de zijkanten af met de ganache. Als dit klaar is kun je de taarten bekleden en versieren.
http://www.maakhetvrolijk.nl/een-oranje-jungletaart/

Marmercake groen

En kijk, manlief maakte eens een snapshot terwijl ik bezig was met de taart. Lekker charmant, nog in de huiskleding die best vies mag worden.
Jungletaart bakken

Dit bericht bevat een affiliatelink naar bol.com. Mocht je daar wat kopen, verdien ik dus een klein bedragje daaraan.

Oranje jungletaart
The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Een oranje jungletaart”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.