Kaaskoekjes voor Pasen

Morgen is er een Paasbrunch op het kinderdagverblijf georganiseerd en de bedoeling is dat iedereen wat mee neemt. Ik schreef kaaskoekjes op. Tijdens het maken van mijn vaste recepte bedacht ik me dat het voor Pasen wel eens leuk zijn de koekjes te decoreren: met paashazen natuurlijk.

Kaaskoekjes voor Pasen

Ingrediënten

 • 75 gram patentbloem
 • 25 gram koude boter in blokjes
 • 1/2 theelepel zout
 • 25 + 50 gram geraspte jonge kaas
 • 1 eigeel + 1 heel ei
 • 1 tot 3 eetlepels ijskoud water

Stappen

 1. Het makkelijkst te maken in een keukenmachine, wanneer je met de hand kneed werk dan snel en voornamelijk met je vingertoppen zodat de boter niet te warm wordt.
 2. Doe de bloem met de boter, 25 gram kaas en het zout in de keukenmachine en meng met het mes tot het fijne kruimels lijken.
 3. Voeg het eigeel en de helft van het water toe en mix tot het deeg samenhangend wordt en een bal vormt. Blijft het te droog voeg dan steeds een theelepel van het water toe.
 4. Leg de deegbal verpakt in keukenfolie 20 minuten in de koelkast.
 5. Warm de oven op naar 180 graden Celsius.
 6. Rol het deeg uit tot een lange rechthoek, zeg 10 cm breed en 30 cm lang. Snijd hier 5 lengte van f en leg apart.
 7. Bestrijk de lap deeg met losgeklopt ei en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Verdeel dit netjes over de lap deeg, maar laat langs de lange kant aan beide kanten zo'n 2,5 cm vrij.
 8. Rol de lap op zodat je een lange rol krijgt met kaas erin.
 9. Snij met een scherp mes plakjes van de rol en leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier.
 10. Uit het achtergehouden stuk deeg kun je figuurtjes snijden om de kaaskoekjes mee te versieren. Paashazen nu het paaskoekjes worden. Ik gebruikte uitsteekvormpjes voor de oren en voor het hoofd die ik samen heb gecombineerd.
 11. Bestrijk de koekjes met losgeklopt ei en bak voor 20 minuten in de oven tot ze goedbruin zijn.
http://www.maakhetvrolijk.nl/kaaskoekjes-voor-pasen/

Deze uitstekers van StädterMini uitstekers heb ik inmiddels al jaren en gebruikte ik ook om de paashazen op de kaaskoekjes mee te maken. De uitstekersset bevat eigenlijk gewoon saaie geometrische vormen, maar doordat het er veel zijn en ze klein zijn kun je er zoveel kanten mee op. Ik zou niet snel voor Pasen speciaal konijnen/hazenuistekers kopen, maar met deze set kan ik toch maken wat ik wil.

Versierde Kaaskoekjes

De link naar de uitstekers is een affiliatelink naar bol.com. Als je via deze link wat koopt hou ik er dus een klein bedrag aan over.

Kaaskoekjes voor Pasen
The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.