Chocoladeworkshop – bonbons maken bij De Lelie

Chocolade!!!! Dat er op deze site nog niet eerder een blog over verscheen is wonderlijk. Als een mens ergens vrolijk van wordt is het wel chocolade. Vorig weekend nam mijn schoonmoeder me mee voor een chocoladeworkshop bonbons maken bij chocolaterie De Lelie hier in Delft.

Chocolaterie De Lelie

Echt een begrip in Delft zijn ze. Voor de beste bonbons en chocolaatjes ga je naar De Lelie. Alles hier is met de hand gemaakt én zo mooi én zo lekker! Ze gebruiken hun eigen recept voor de chocolade en dat proef je. Geen mierzoete chocolade, maar chocolade met een krachtige eigen smaak.

De Lelie verkoopt sinds een paar jaar ook ambachtelijk schepijs. Een succes want na eerst alleen ijs te verkopen in de zomermaanden openen ze nu een tweede winkel, aan de andere kant van de binnenstad van Delft, waar ze het jaar rond ijs gaan verkopen.

Chocoladeworkshop 

Wat kan je verwachten? Allereerst je bent zeker 2,5 uur bezig en al die tijd ook echt hard aan het werk. Globale indeling:

  • Koffie of thee met chocolade en aantrekken schort en muts.
  • Uitleg over chocolade en de middag.
  • Maken van de chocoladebakjes voor de bonbons. Je krijgt een vorm waarmee je in een keer 21 bakjes maakt en je kan kiezen uit wit, melk of puur.
  • Maken van de ganache voor de vulling van de bonbons. Ook hier kan je kiezen uit wit, melk of puur en een wel meer dan twintig dranken. Er zijn ook alternatieven voor als je geen alcohol in de vulling wil.
  • De chocoladebakjes moeten een tweede keer gevuld worden.
  • Koffiepauze, natuurlijk mét chocolade
  • Terwijl de chocoladebakjes uitharden en de ganache afkoelt leer je chocoladeflikken (en andere vormen) maken. Je mag veeeeel chocolaatjes maken en die mag je ook allemaal mee naar huis nemen.
  • Daarna mogen de chocoladebakjes gevuld worden en maak je dus de daadwerkelijke bonbons.

Het was een hele leuke middag en je gaat ook echt met een lekkere lading chocolade naar huis. Omdat het een chocolaterie is hebben ze natuurlijk alles in huis wat je nodig hebt en vooral ook heel handige apparatuur met getempereerde chocolade. Wat ik nog een leuke toevoeging zou vinden is als de workshopleider nog zou laten zien hoe je dit nu thuis kan doen.

En staat een chocoladeworkshop al op jouw to-do lijstje?    

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

2 thoughts on “Chocoladeworkshop – bonbons maken bij De Lelie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.