Chocolade!!!! Dat er op deze site nog niet eerder een blog over verscheen is wonderlijk. Als een mens ergens vrolijk van wordt is het wel chocolade. Vorig weekend nam mijn schoonmoeder me mee voor een chocoladeworkshop bonbons maken bij chocolaterie De Lelie hier in Delft.
Chocolaterie De Lelie
Echt een begrip in Delft zijn ze. Voor de beste bonbons en chocolaatjes ga je naar De Lelie. Alles hier is met de hand gemaakt én zo mooi én zo lekker! Ze gebruiken hun eigen recept voor de chocolade en dat proef je. Geen mierzoete chocolade, maar chocolade met een krachtige eigen smaak.
De Lelie verkoopt sinds een paar jaar ook ambachtelijk schepijs. Een succes want na eerst alleen ijs te verkopen in de zomermaanden openen ze nu een tweede winkel, aan de andere kant van de binnenstad van Delft, waar ze het jaar rond ijs gaan verkopen.
Chocoladeworkshop
Wat kan je verwachten? Allereerst je bent zeker 2,5 uur bezig en al die tijd ook echt hard aan het werk. Globale indeling:
- Koffie of thee met chocolade en aantrekken schort en muts.
- Uitleg over chocolade en de middag.
- Maken van de chocoladebakjes voor de bonbons. Je krijgt een vorm waarmee je in een keer 21 bakjes maakt en je kan kiezen uit wit, melk of puur.
- Maken van de ganache voor de vulling van de bonbons. Ook hier kan je kiezen uit wit, melk of puur en een wel meer dan twintig dranken. Er zijn ook alternatieven voor als je geen alcohol in de vulling wil.
- De chocoladebakjes moeten een tweede keer gevuld worden.
- Koffiepauze, natuurlijk mét chocolade
- Terwijl de chocoladebakjes uitharden en de ganache afkoelt leer je chocoladeflikken (en andere vormen) maken. Je mag veeeeel chocolaatjes maken en die mag je ook allemaal mee naar huis nemen.
- Daarna mogen de chocoladebakjes gevuld worden en maak je dus de daadwerkelijke bonbons.
Het was een hele leuke middag en je gaat ook echt met een lekkere lading chocolade naar huis. Omdat het een chocolaterie is hebben ze natuurlijk alles in huis wat je nodig hebt en vooral ook heel handige apparatuur met getempereerde chocolade. Wat ik nog een leuke toevoeging zou vinden is als de workshopleider nog zou laten zien hoe je dit nu thuis kan doen.
En staat een chocoladeworkshop al op jouw to-do lijstje?


Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)
- Suikervrije wafels - 21 maart 2023
- Zoete wafels met suiker én Zoete wafels koolhydraatarm - 4 maart 2023
- Telefoonachtergrond voor Oeteldonk - 6 februari 2023
Ik heb jaren geleden al een keertje een chocolade workshop gedaan. Ik vond het toen ook erg leuk en erg lekker. Maar nu ik jouw foto’s zie krijg ik gelijk weer zin om het nog een keertje te gaan doen.
Saskia onlangs geplaatst…Yes mijn zoontje is volledig zindelijk!
Lekker! En ze zien er goed gelukt uit moet ik zeggen.
Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Winactie: waardebon van 75,- van Eyoba