Met het mooie weer en het fijne zonnetje begint het weer te kriebelen om buiten aan de slag te gaan. We wonen nu vier jaar in dit huis en hebben elke zomer een moesbalkon gehad. Het is echt leuk om te eten van je eigen balkon en ik kan niet wachten op het nieuwe balkonseizoen. Ons grootste succes zijn de erwtjes waar ik al eerder over schrijf. Dit weekend zijn we begonnen met het omwoelen van de aarde in onze potten en hebben we bij de Hornbach twee nieuwe planten gekocht: blauwe bessen en rode bessen. Dat zijn onze eerste echte fruitplanten die we gaan proberen.
Hoewel de bosaardbeitjes hadden we natuurlijk vorig jaar al, én ze zijn dit jaar weer opgekomen. Ik zal jullie dit balkonseizoen meenemen in onze plannen en vorderingen op ons moesbalkon.
Balkonfavorieten
Laten we starten met wat inspiratie! Want als je alvast wat fijne dingen op je balkon plaatst voel je je meteen helemaal relaxed.
- Wat nieuwe kussens op de bank maken het weer helemaal nieuw. Ik moet de knoop nog doorhakken maar wordt erg vrolijk van deze okergele exemplaren van Four Fabrics.
- Ook dit lampje van de Hema staat op mijn ‘nog kopen’-lijstje. Kijkt ook leuk als je s’avonds van binnen naar buiten kijkt.
- Wij kochten dus een blauwe bessenheester en een rode bessenheester bij de Hornbach. Online zou je ze bij bakker.com kunnen bestellen. Daar rondkijken is sowieso aan te raden omdat je ook best wel rare dingen tegenkomt. Zoals tuinkabouters met echt lichtgevende lampjes of fruitboompjes met drie soorten fruit.
- Op ons balkon staan allerlei grote bakken, de meerderheid is van Elho, ook bij de Hornbach. Afgewisseld met wat vrolijk gekleurde exemplaren uit de eerdere collecties van de Hema. Ik heb even een fotootje van vorig jaar ingevoegd waarbij al een lekker zonnetje op de roze bakken staat.
- Terwijl we het balkon voorbereiden maken we een plan wat we wanneer moeten gaan zaaien en in welke bak het uiteindelijk terecht moet gaan komen. Om een redelijk plan te maken raadpleeg ik verschillende boeken. Van uitgeverij Deltas kreeg ik pas ‘Het plezier van een eigen moestuin‘ toegestuurd. Dat spit ik nu in sneltreinvaart door. Wanneer we iets verder zijn zal ik jullie laten weten of dit boek een blijvertje is. Mijn eerste indruk is erg goed.
Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)
- Suikervrije wafels - 21 maart 2023
- Zoete wafels met suiker én Zoete wafels koolhydraatarm - 4 maart 2023
- Telefoonachtergrond voor Oeteldonk - 6 februari 2023