Boterkoek zonder franje

Om eerlijk te zijn houd ik mij zelden helemaal aan een recept, ik vind het te leuk om te expirimenteren. Maar een boterkoek is een boterkoek, daar moet je geen gekke dingen mee willen doen. Toen ik een tijd terug een hele tas vol bakvormen van opa en oma kreeg en daar een boterkoekvorm tussen zat wist ik meteen dat ik weer eens een ouderwetse koek moest gaan bakken. Heerlijk! Niet te veel van snoepen wat het is moddervet.

Ingrediënten

300 gr bloem
250 gr witte basterdsuiker
mespuntje zout
250 gr koude roomboter
1/2 losgeklopt ei
handje geschaafde amandelen

Stappen

  • Warm de oven voor op 225 *C
  • Zeef de bloem, de suiker en zout in de kom van een keukenmachine met het mes ingezet
  • Voeg de boter in kleine stukken toe en laat het mes draaien, tot je eerst kruimels en daarna een samenhangend deeg krijgt. Als je geen keukenmachine hebt gebruik dan twee messen om de boter door het bloemmengsel heen in kleine stukjes te snijden, kneed daarna met koude hand (anders smelt de boter) tot een samenhangend deeg
  • Kneed een bal van het deeg
  • Doe het deeg in een boterkoekvorm (ca 26 cm doorsnede), gebruik een springvorm bekleed met bakpapier als je geen boterkoekvorm hebt
  • Bestrijk de bovenkant met het ei
  • Snijd met een mes een ruitjespatroon in de bovenkant en bestrooi met de amandelen
  • Bak de boterkoek bij in 20-25 minuten gaar en bruin
The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.