Semper Sweater – heerlijk patroon!

Laat ik meteen met de deur in huis vallen: ik maakte de Semper Sweater van Sofilantjes en vind het een heerlijk patroon! Door de zijstukken (met zakken) kun je eindeloos variëren met verschillende stoffen. En als dat nig niet genoeg is: het patroon kun je ook maken zonder zijstukken of met een col in plaats van een capuchon. Én je kunt ook kiezen tussen korte en lange mouwen.

Ik maakte dit shirt met lange mouwen van stoffen die ik nog in huis had, maar het patroon leent zich ook prima om restjes op te maken. Of om broertjes/zusjes hetzelfde maar toch anders aan te kleden door kleine variaties te maken. Bijvoorbeeld dezelfde stoffen voor de grote stukken, maar verschillende stoffen voor de zijstukken.

Echt goedkoop is het niet: €9,50 voor een patroon dat je zelf nog moet printen. Maar dan heb je wel meteen maat 80 tot en met 164 en dus allerlei verschillende opties. Ook heel handig is de uitgebreide werkbeschrijving die je erbij krijgt. Die helpt je stap-voor-stap om het shirt te maken, in tekst en met afbeeldingen. Op de site vind je ook nig eens diverse jacks op de bestaande patronen. Ik gebruikte een variatie op de capuchon van de Semper. Ook heeft Sofilantjes een leuke Facebookgroep waar mensen delen wat ze gemaakt hebben en dat geeft weer tonnen inspiratie.

Het patroon van de Semper Sweater koop je hier (overigens kun je het patroon ook op papier kopen). De stoffen kocht ik bij Bora.

Semper Sweater

Sofilantjes Semper sweater

Semper Sweater - maakhetvrolijk.nl
The following two tabs change content below.
Karin de Zwaan startte haar eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Ze is dus niet alleen handig met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van Karin op verschillende sites, waaronder dutchcowgirls.nl en ondergewaardeerdeliedjes.nl. Karin werkt als boekmarketeer bij Managementboek.nl. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Semper Sweater – heerlijk patroon!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.