Recensie: creatief knutselen met papier

Als blogger mag ik voor bol.com hobbyboeken recenseren. Hieronder vind je de uitgebreide recensie van het boek ‘Creatief knutselen met papier’. Dit boek is een erg leuk cadeautje voor de creatieven onder ons.

Papier is een behoorlijk veelzijdig materiaal en dit boek laat behoorlijk wat verschillende mogelijkheden zien om ermee te knutselen. Maar liefst achtentwintig verschillende projecten worden gepresenteerd en stap-voor-stap aan je uitgelegd. De projecten gaan van lampenkappen naar papieren rozen voor aan een ketting en van kaartenhouders tot silhouetten. Er wordt niet vastgehouden aan een techniek, allerlei mogelijkheden komen voorbij. En dat maakt dit boekje een goed inspiratiebron om nieuwe dingen te proberen.

Een aantal van de technieken die gebruikt worden: sjablonen knippen en snijden, klassieke origami, vouwen en papier maché. Ze zijn steeds zo toegepast dat je er mooie objecten mee maakt. De meeste objecten zijn voor in huis, een aantal zijn sieraden. Je vindt in dit boek geen kaarten.

Zelf maakte ik de origami-kraanvogelhanger als sieraad. Kraanvogels vouw ik al mijn hele leven dus het was een mooie test om te zien of de stappen helder zijn. Dat zijn ze! En omdat het voor een sieraad zo klein moest zijn, was het heerlijk priegelen. Het leuke aan dit project is dat geen gewoon origamipapier wordt gebruikt, maar de bladzijden uit een boek of van de krant. Heel goed vind ik de tip om het vouwen eerst te oefenen met een groter blad voor je over gaat op het vouwen met een papiertje van 3,5 x 3,5 cm. Ik voeg daar graag aan toe dat je met deze kleine maat het beste voor dun papier kan gaan. Dus liever een pagina uit een tijdschrift dan een pagina uit een roman.

Het boek is goed uitgevoerd met veel foto’s zodat je weet hoe het eindresultaat er uit zal zien. En veel tekeningen om daar waar nodig is de stappen te verduidelijken. Als je de stappen goed leest en volgt is elk project met succes af te ronden. Overigens is met een, twee of drie potloodjes aangegeven hoe moeilijk een project is. Twijfel je erover of je een project wel aan kan: begin gewoon met iets makkelijks. Als dat goed lukt kun je verder. Het is fijn dat elk project begint met een lijstje materialen én gereedschappen. Daardoor weet je of je zo aan de slag kunt met wat je in huis hebt of dat je eerst even langs een hobbywinkel moet.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.