Geef ervaringen (en maak met een beetje knip- en plakwerk een tegoedbon)

Bij elke aanstaande verjaardag is er weer die vraag: wat zullen we eens geven? Soms is er iets dat de jarige zelf graag wil. Vaak genoeg is dat niet zo. Zelf geef ik graag cadeautjes die op gaan. Een lekker luchtje, iets van Rituals, een paar mooie kaarsen of wat lekkernijen. Of ik geef een ervaring: samen high tea in een leuk tentje, een avond theater, dat soort dingen. 

Om dat te geven is het leuk om een snelle tegoedbon te maken. 

  1. Zorg dat je wat beeldmateriaal hebt van de ervaring. Folders, plaatjes uitgeprint van de website of wellicht eerdere kaartjes, dat soort dingen. Wat ander beeldmateriaal dat er bij past is altijd leuk: mooie papier of oude tijdschriften.
  2. Zorg ook voor een achtergrondvel. Een gekleurd stuk stevig papier vind ik het mooist, eventueel met een printje erop.
  3. Knip uit het beeldmateriaal wat figuren uit. 
  4. Leg de figuren op het achtergrondvel en schuif tot je een mooi geheel hebt. Laat daarbij in het midden een deel open voor de tekst. Probeer te zorgen dat je ook het logo van dat waar je naartoe gaat of wat je weggeeft in de collage op te nemen. Dat geeft wat herkenning. Wacht met opplakken.
  5. Trek met een lineaal op het open gedeelte een paar lijnen waar je je tekst op schrijft. Dit is het gedeelte waar het mis kan gaan en wat je niet kan herstellen. Als je een schrijffout maakt bijvoorbeeld, of je tekst blijkt niet te passen. Dat is ook de reden dat je de figuren nog niet hebt opgeplakt. Mocht je een fout maken dan kun je op een nieuw achtergrondvel altijd opnieuw beginnen. Zelf gebruik ik altijd Stabilo fineliners voor dit doel. Met fineliners druk je niet in het papier zoals je met een balpen wel snel doet.
  6. Plak de figuren op.
  7. Oprollen en een lintje eromheen en jouw cadeau is klaar om gegeven te worden!
The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.