Cadeautip: Joseph Joseph mengkommenset

Graag deel ik een van mijn favoriete keukenitems te jullie: de mengkommenset van Joseph Joseph. Ik geloof dat ik hem ooit kreeg (gevraagd had) met mijn verjaardag. Kan ook kerst geweest zijn. In ieder geval: een van de beste cadeautjes die ik ooit kreeg. Het meest gebruikt zijn de grote en de kleine mengkom.

Van buiten naar binnen bestaat de set uit:

  • Lichtgroen; grote mengkom
  • Donkergroen; vergiet
  • Lichtblauw; zeef
  • Donkerblauw; kleine mengkom
  • Paars tot en met geel; maatsetje (cups)

Van het maatsetje is de grootste (donkerpaars) 1 cup en de kleinste (geel) zowel 1 eetlepel als 1 theelepel. Van dit setje gebruik ik de gele het vaakst omdat we ook in Nederlandse recepten vaak de eenheden eetlepel en theelepel gebruiken. Maten als 1 cup, 3/4 cup en dergelijke gebruiken we nooit. Maar als je via het onvolprezen Pinterest eens op Engelstalig blogs met Engelstalige recepten komt kom je deze eenheden wel heel vaak tegen. En dan is het wel zo handig om zo’n setje in huis te hebben zodat je niet hoeft om te rekenen. Overigens als ik zelf afgeleiden maak van Engelstalige recepten met cups en ik plaats ze hier op Maak het Vrolijk reken ik de eenheden wel om naar milliliters.

De Joseph Joseph mengkommenset wordt hier in huis elke week wel een aantal keren gebruikt. De mengkommen worden echt gebruikt tijdens het koken. Bijvoorbeeld om gesneden groenten in te doen of pannenkoekenrestaurant te maken. Maar zeker ook tijdens het bakken. Het vergiet is heel fijn om pasta af te gieten. Op de zeef heb ik een veto gegeven; deze is alleen voor droge dingen zoals bloem of amandelmeel. Ik heb er zo’n hekel aan als de ‘bloemzeef’ verstopt raakt met stukjes noodles omdat die afgegoten worden, of met custard bij het ijsmaken. Voor natte dingen die door de zeef gaan hebben we nu dus nog een aparte zeef.

Joseph Joseph – meer producten

We hebben naast deze mengkommenset nog meer Joseph Joseph producten in huis. Zie de foto hieronder. Het zijn:

  • Klein vergiet met handvat. Superhandig omdat je het zo snel pakt. Deze gebruiken we ook regelmatig om groenten even af te spoelen.
  • Kleine maatbeker. Met twee kanten en schenktuiten. Een tot 50 ml (en lekker precies) en de ander tot 550 ml of 1 pint. Fijn dat er ook Engelse maten op staan.
  • Deegroller met maatringen. Handig om koekjesdeeg op en vaste dikte uit te rollen, of voor mooi gelijkmatig uitgerold fondant.
  • Aanrechtorganizer. Met vakje voor afwasborstel en spons, een zeeppompje en een fles voor afwasmiddel.
  • Snijplankenset. Deze hebben we zelfs in twee maten. Dit is de kleine voor het tussendoorsnijwerk (voor fruit en ontbijt bijvoorbeeld). Alle snijplanken van de grote set waren vies dus die staan niet op de foto. Maar dat zegt wel meteen genoeg over hoe intensief ze gebruikt worden.

Mocht je zelf op zoek zijn naar Joseph Joseph spullen dan is het best de moeite waard om even goed te googelen. De prijzen kunnen soms behoorlijk uit elkaar liggen. Hier vindt je alles van Joseph Joseph op bol.com.

Overigens is deze post niet gesponsord, ik deel gewoon graag wat producten met je waar ik zelf blij van wordt. De link is wel een partnerlink waardoor ik een kleine afdracht krijg als jij wat besteld.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.