Speelgoed in het zicht, en toch opgeruimd

Ooit had je een lieve baby die heerlijk in de box lag rond te kijken. Of op de grond speelde en netjes op het speelkleed bleef. Maar baby’s worden groot en kunnen steeds meer. Ineens is het moment daar dat je je beseft dat die box alleen nog maar een opbergplek voor speelgoed is geworden. En die opbergplek staat nog rommelig ook. Tijd om de box weg te halen en het speelgoed ergens anders op te bergen.

Maar waar? Wij besloten dat in de boekenkast te doen in de aan de huiskamer aangrenzende werkkamer. Natuurlijk slingert er ook nog speelgoed in de huiskamer, maar dat is niet erg, je mag best zien dat hier een kind woont. Het speelgoed van onze jongen staat nu op de drie onderste planken van een van onze boekenkasten. In een andere boekenkast, net niet op de foto, staan zijn kartonnen boekjes en zijn voorleesboeken. Ook op een hoogte waar hij het zelf kan pakken.

En ja, het is een open kast dus ja het gebeurt regelmatig dat al het speelgoed eruit getrokken wordt. Wanneer het mannetje slaapt zet ik alles in een paar minuten weer terug. Waarbij ik regelmatig expres eens wat ander speelgoed vooraan zet. Kunnen we de volgende dag weer opnieuw beginnen.

   
    
 
Dit boekje zag je natuurlijk al meteen in mijn boekenkast staan. Ik kreeg het van mijn schoonmoeder en het staat vol met relativerende quotes over het moederschap. Bestel op bol.com >

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

2 thoughts on “Speelgoed in het zicht, en toch opgeruimd”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.