Schilderijen op de kinderkamer

Bovenstaande schilderijen hangen bij ons op de babykamer. Ik maakte ze zelf in een paar stappen. Voor beiden schilderijtjes heb ik een bestaand plaatje als uitgangspunt genomen. Dat was een plaatje op een stukje stof. Dat plaatje heb ik eerst op papier en groter nagetekend.

Om de tekening over te brengen op canvas zijn er twee opties. Optie een:

  1. Trek de tekening nogmaals op papier over, nu met een viltstift
  2. Plak dit papier achter het canvas
  3. Trek de lijnen over met potlood

Bij optie een schilder je daarna alle vlakken in de gewenste kleuren in. Bij optie twee, wat ik gedaan heb werk je met lagen:

  1. Eerst schilder je het hele canvas in een kleur, de achtergrondkleur
  2. Knip de tekening uit waarbij je de buitense contouren volgt (bijvoorbeeld de buitenste lijnen van het vosje)
  3. Leg het uitgeknipte deel op het canvast en neem de lijnen over met potlood
  4. Vervolgens knip je een volgend deel (bijvoorbeeld het buikje of de neus van het vosje) uit uit het overgebleven deel en neem je ook deze over
  5. Ga zo door tot je de hele tekening hebt overgenomen. Let goed op dat je steeds naar binnen werkt door de tekening kleiner te knippen

Nu schilder je, over de achtergrond heen, de rest van je tekening in.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Schilderijen op de kinderkamer”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.