Boekrecensie: Het patroontekenboek

Voor de maand juni koos ik voor bol.com ‘Het patroontekenboek’ van Jo Barnfield & Andrew Richardson als hobbyboek van de maand. Ik kreeg het boek toegestuurd van uitgeverij Kosmos en het viel me op omdat het eens een keer geen beginnersnaaiboek of basisnaaiboek is.

Mijn 1000-tekens (en een beetje) recensie voor bol.com:

Dit boek is geschikt voor de naaister die al wat ervaring heeft en toe is aan een nieuwe uitdaging: het zelf tekenen van patronen. Zelf ben ik niet bang aangelegd en durf ik met goedkope stoffen best eens te experimenteren om een bestaand patroon zo aan te passen dat het mij beter past. Dit boek gaat echt nog wel een stapje verder, het legt uit hoe vanuit verschillende grondpatronen je eigen kleding kan ontwerpen. Heel tof dus! De uitleg is heel rustig en compleet waardoor je echt aan de hand wordt meegenomen. De vele gedetailleerde  tekeningen helpen heel goed. Uiteraard wordt uitgelegd hoe je een proefmodel maakt en hoe je op basis daarvan jouw eigen grondpatroon verder aanpast op jouw lijf (of dat van je model). Zodra je het grondmodel goed hebt, dat is het meeste werk, kun je alle kanten op om jouw eigen kleding te ontwerpen. Het laatste hoofdstuk geeft een mooie start voor iedereen die overweegt van hun hobby hun beroep te maken, van het ontwikkelen van een collectie tot het marketen daarvan. Wat mist in dit boek? Tips voor het ontwerpen van broeken.

Bestel ‘Het patroontekenboek’ bij bol.com >

En natuurlijk wat foto’s zodat je een echt goed beeld krijgt:
Inhoudsopgave patroontekenboek Grondpatroon jurk Patroon aanpassen van een jurk Het patroontekenboek inkijken Ontwerp een modecollectie

De link naar bol.com is een affiliatelink, ik verdien dus een klein beetje geld als je het boek via hen koopt. Maar laat dat je niet tegenhouden om naar je lokale boekwinkel te gaan.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

3 thoughts on “Boekrecensie: Het patroontekenboek”

    1. Dag Karin,

      Ik heb een vraag en ik hoop dat jij me kan helpen. In dit boek staat dat 1 blokje 5 mm is alleen krijg ik het idee dat dat niet klopt… Een mouw lengte is 29 blokjes, dat zou dan 16 cm zijn… Beetje vreemd. Hierdoor loop ik vast met het uittekenen van de patronen…

  1. Dag Karin,

    Ik heb een vraag en ik hoop dat jij me kan helpen. In dit boek staat dat 1 blokje 5 mm is alleen krijg ik het idee dat dat niet klopt… Een mouw lengte is 29 blokjes, dat zou dan 16 cm zijn… Beetje vreemd. Hierdoor loop ik vast met het uittekenen van de patronen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.