Nieuwe IKEA meubels

Een nieuw huis, daar horen (voor ons) vanzelfsprekend een paar ritjes naar de IKEA bij. Je kunt wel stellen dat we een haat-liefde relatie hebben met deze Zweedse woonwinkelgigant. Aan de ene kant hebben ze vaak goede oplossingen voor een goede prijs, aan de andere kant wil je niet dat je huis eruit ziet of het recht uit de IKEA-catalogus komt. Wij slagen niet zo goed voor die laatste test, want eigenlijk komt 90% van de meubels op de eerste verdieping en de zolder van de IKEA.

Een ander stukje haat-liefde hierin is dat ik de IKEA manier van denken en het bedrijf ontzettend slim vind: de platte pakketten en het betaalbaar maken van leuke meubels. Als industrieel ontwerper waardeer ik die inventiviteit enorm en zou ik wel voor IKEA willen werken. Aan de andere kant werken de betaalbare meubels weggooien en vervangen weer in de hand. Het zijn ook niet altijd meubels die 20 jaar meegaan (uiteraard heeft ook IKEA verschillende kwaliteiten in huis). Nou ja, dilemma dilemma dus.

Hoe dan ook, ook bij deze verhuizing kwamen wij dus weer regelmatig bij de IKEA en de volgende meubels zijn op ons lijstje en in ons huis terecht gekomen:

 

De paxkasten

We hebben uiteindelijk drie nieuwe paxkasten gekocht bij de drie die we al hadden. Twee stuks van 75cm breed. En een van 50cm. De eerste twee komen dan heel leuk met een deur van 50cm en een smaller (spiegel)deurtje van 25cm. Eerlijk is eerlijk, dit is een goed uitgepakte fout van mij. Ik dacht 50cm brede kasten besteld te hebben, maar toen onze klushulpen J en A ze in elkaar zetten bleken ze toch wat breder te zijn. Maar het ziet er goed uit. Een van deze kasten staat, met een blauwe en een spiegeldeur, op de kleuterkamer. De engere staat, met twee speigeldeuren, op een rijtje in de kastenkamer. Tip van ons: de 50cm kasten kunnen door verhuizers in zijn geheel worden verhuisd als je op de verdieping waar ze heen moeten een verhuisraam hebt. De drie kasten die we al hadden zijn dus met een verhuislift en door een raam meteen naar de eerste verdieping gebracht. Dat scheelt een hoop geklus.
Bekijk hier de paxkasten op ikea.nl >

Bed Flekke

Ook bij de zoektocht naar een leuk groot bed voor onze kleuter kwamen we bij IKEA uit. Het is Flekke geworden. Een bed met lades en uittrekbaar tot tweepersoonsbed. IKEA verkoopt het eigenlijk als bedbank, wij gebruiken het als eenpersoonsbed. Met de optie het uit te trekken tot tweepersoonsbed als er straks vriendjes blijven logeren. Ons meneertje weet dit nog niet, dus hebben we nog een leuke verrassing straks.
Bekijk Flekke op ikea.nl >

Krukje Norråker

Dit krukje is zo’n handig bijzetding en komt op zolder te staan. Zijn bijnaam is nu al de notenkraker.
Bekijk Norråker op ikea.nl >

Bureau Hilver

Ja, mijn domein! In de kamer waar ook onze kledingkast staan, krijg ik een eigen naai- en knutselhoek. Een van de paxkasten wordt dan ook lekker met mijn rommeltjes gevuld. Het bureau dat ik gebruikte gaat naar zolder dus ik mocht een nieuw bureau uitkiezen. Het werd het Hilverblad met daarononder in hoogte verstelbare poten. Want dan kan ik (hopelijk) net wat lekkerder bij de voetpedaal van mijn naaimachine én hoef ik mijn schouders niet continu op te trekken tijdens het naaien.
Kies je eigen bureau via ikea.nl >

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.