Magisto, makkelijk mooie video’s maken

Het is niet de nieuwste tip, maar wel een hele fijne: de app Magisto. Deze video app voor iOS, Android en Windows was in 2013 de beste app volgens Apple. Volgens mij is het dat nog steeds. Met Magisto kan iedereen een mooie video maken.

Ik gebruik het zelf vooral veel om sfeervideo’s te maken van een dagje weg of van nieuwe vaardigheden die mijn zoon beheerst. Hieronder een voorbeeldje dat ik deze week maakte. Je ziet mijn lunchwandeling van het werk naar de groentenboer.

Je begint natuurlijk met het materiaal. Film en fotografeer er rustig op los. En selecteer het mooiste materiaal voor in de video. Mijn tip is om met je telefoon horizontaal te filmen, de app maakt liggende video’s en met liggend basismateriaal wordt het beeld het mooist gevuld. Zelf vind ik het leuker om flink wat kortere filmpjes toe te voegen. Met een premium account kun je maximaal 30 filmpjes en 25 foto’s toevoegen voor een video van maximaal 2,5 minuut. Zonder premium account betaal je voor elke download van jouw video naar jouw eigen apparaat. Een premium account kost €15.99 per jaar, en dag is het zeker waard!

Heb je het materiaal geselecteerd dan kies je een thema. Er zijn meer dan 25 thema’s er is dus altijd wel wat dat past. Sommige thema’s zijn heel overheersend en voegen bijvoorbeeld slingers en rubber eendjes toe aan je video, andere thema’s zijn weer heel subtiel en werken met lichte overgangen en een licht filter. 

Vervolgens kies je muziek. Daarbij kun je kiezen uit de muziek die al in de app zit óf een nummer toevoegen dat je op het apparaat hebt staan waar je de app op hebt staan. Ik koop hiervoor regelmatig een los nummer in iTunes.

En dan… Doe je niks meer! De app gaat een soort van magisch voor je aan de slag en na een aantal minuten krijg je jouw video voorgeschoteld. Iedereen die je het laat zien zal denken dat je lang aan het editen bent geweest om dit voor elkaar te krijgen. Terwijl je in werkelijkheid wat heb zitten spelen met een makkelijke app.

Op de website van Magisto staan de linkjes naar de verschillende appstores.

PS De muziek onder het filmpje is ‘The sound of nothing’ van Bettens. Dit is een uitstapje van Sarah en Gert Bettens van K’s Choice. Ze maakten onder deze naam een mooi album als soundtrack bij een documentaire over een expeditie in het noordpoolgebied. Luister op Spotify >

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.