Leeshoekje voor een peuter

Onze peuter vond het al een tijdje fijn om naar zijn kamer te gaan en daar te rommelen. De kamer is behoorlijk peuterproof en wij wonen gelijkvloers, dus dat kan ook prima. Tijd dus om hem een echt plekje te geven op zijn kamer met een eigen leeshoekje. Het is een gezellige plek geworden, waar hij graag zit. Meestal gaat ie ‘lezen’, soms mag hij daar kleuren. Als de deur openstaat kan ik het plekje vanuit de woonkamer gewoon zien.

Tafel en stoel

Zowel de tafel als de stoel komen van de Ikea. Ik weet het is geijkt, maar het is bij ons om de hoek en de prijzen zijn ook prettig. De Sundvik stoel kostte € 14,95, het tafeltje Kritter € 19,95. Ze horen officieel niet bij elkaar maar de zit- en tafelhoogte van beide series passen prima bij elkaar. Het stoeltje hadden we eerder al gekocht, en dit tafeltje paste perfect in het hoekje dat ontstond toen we de kast de hoek inschoven. Eerder zette ik negen stoelen voor kinderen voor je op een rij.

Gehaakte vlaggetjes

De vlaggetjes maken het hoekje samen met het lampje gezellig. Zelf ben ik niet zo’n haker en breier, maar dit vlaggelijntje kregen we als geboortecadeautje van een vriendin. Op het Pinterestboard ‘Maak het Vrolijk – In huis‘ heb ik een aantal pins voor je opgeslagen met tutorials voor het haken van vlaggetjes. Deze beschrijving van JipbyJan.nl lijkt me heel bruikbaar.

Kast met eekhoorn

De kast naast het leeshoekje hebben we al een tijdje. Het was een van de eerste aankopen toen we gingen samenwonen. Voor de kinderkamer heb ik hem een beetje opgeleukt. De stickers zaten ooit bij tijdschrift Flow, het houten eekhoorntje komt bij de Xenos vandaan. Een paar stukjes dubbelzijdige tape houden hem op zijn plek.

De eekhoorn aan de zijkant van de kast is trouwens een muziekdoosje waar ik al eerder over schreef. Het lampje van de Ikea hebben we met een schroefje aan de kast gezet. Je kunt in het klemmetje nu leuke tekeningen of andere plaatjes ophangen.

   
 

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

2 thoughts on “Leeshoekje voor een peuter”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.