Maak jouw eigen boekentrui + winactie

Wat is het ineens koud deze week! Gelukkig heb ik net een nieuwe trui gekregen van spreadshirt.nl, ik doe hem mooi niet meer uit. Truien doe je aan op dagen dat het allemaal niet heel veel uit maakt: thuis op de bank, op een werkdag zonder externe afspraken, op de bank of als je de hond (?) uitlaat. Maar hé dan mag zo’n trui nog wel leuk zijn. Via allerlei sites kun je kleding met een eigen print bestellen, en dat geeft net dat beetje extra aan je comfi trui.

Vandaag laat ik jullie zien hoe ik deze print maakte én mag ik twee keer een waardebon van € 30,- weggeven van spreadshirt.nl. De winactie vindt je onderaan dit bericht.

Ik wilde graag boeken op mijn trui, een beetje nerdy misschien maar dat vind ik voor een trui juist erg leuk. Gewoon een foto plaatsen vind ik een beetje plat dus ik heb de foto omgezet naar een meer grafisch ontwerp. Je kunt dit natuurlijk voor allerlei onderwerpen op deze manier doen. Ik koos voor kleuren in sepia die dicht bij de trui liggen die ik voor ogen had, zodat de print en de trui een geheel zouden vormen. Ik ben erg blij met het resultaat! Want dat blijft natuurlijk spannend, omdat je nooit zeker weet hoe een ontwerp er als print daadwerkelijk uit komt.

Nodig

  • Boeken om op de foto te zetten
  • Een digitale camera
  • De apps Repix en SketchBook op de iPad (uiteraard zijn er ook soortgelijke apps te gebruiken)

De stappen: foto naar afbeelding

1. Zoek boeken uit je boekenkast die wat over jou zeggen of die je aanspreken. De titels zullen zichtbaar zijn op het eindresultaat dus dit is wel leuk.

2. Stapel de boeken op en maak een foto met genoeg ruimte om de boeken. 

3. Open de app Repix op de iPad en snij de foto nog wat bij met de croptool rechts in het menu.

4. Kies het rondje links in het menu en kies het filter ‘Decolor’, hiermee haal je wat kleur uit de foto. De saturatie ofwel verzadiging wordt lager.

5. Kies het pennetje in het menu en kies de ‘Sepia’ pen. Als je hiermee over de foto beweegt zie je dat deze met iedere veeg een stap verder naar sepia gaat. In de volgende drie foto’s kun je zien dat ik zo de hele foto sepia heb gemaakt.

  

6.   Nadat je de hele print sepia hebt gemaakt kies je de ‘Edger’ pen. Hiermee zorg je dat de randen vetter worden. Deze stap zorgt er echt voor dat je ontwerp van foto naar meer een grafisch ontwerp gaat. Beweeg de pen meermalen over de hele foto. Ik heb dat onderaan wat meer gedaan dan bovenaan om het zwaartepunt onderaan te houden.

  

7. In de volgende stap heb ik de afbeelding wat meer kleur gegeven door wat highlights aan te brengen met de ‘Hollywood’ pen. Dit werkt goed als je een paar lijnen volgt, ik heb de waas vooral aangebracht op het Andersenboek onderop en hier en daar een lichtere waas op de andere boekruggen. Dit hoeft echt niet netjes en let er vooral op dat je niet te veel highlight toevoegt. Een waas is echt genoeg.

8. Klik op het vinkje rechtsboven en kies ‘Save to Camera Roll’ om de afbeelding op te slaan.

Je kunt de print natuurlijk zo op een trui plaatsen, maar uitgeknipt is het natuurlijk mooier dan met rechte randen. Je moet daarvoor een transparante achtergrond hebben en dat kunnen niet alle tekenapps. Let echt op, want een witte achtergrond wordt ook wit afgedrukt. Kijk maar naar de witte vlakken inde boeken op mijn trui. Om dit te gebruiken gebruik ik de app SketchBook op de iPad.

9. Open een nieuw project in SketchBook. Rechts in de balk zie je een bijna lege balk, daar staan de lagen van een project. Voeg meteen een nieuwe laag toe via de ‘+’ aan de rechterkant. Een nieuwe laag in deze app is altijd transparant. Precies wat we willen. Als je de nieuwe laag hebt toegevoegd klik je op het oogje van de onderste laag waarmee deze laag onzichtbaar wordt. Het raster wat je nu ziet zegt dat er geen achtergrond is.

10. Nu voegen we de afbeelding toe die we eerder gemaakt hebben. Klik op het tekentje met de passer en de lineaal boven en kies ‘import image’. Selecteer de afbeelding in de camera roll, verplaats dit zo dat het in beeld past en klik op het groene vinkje rechtsboven om te bevestigen.

11. Tijd om de afbeelding vrij te maken. Kies de gum linksonder en gum alles rondom de boeken weg. Als je de gum geselecteerd hebt door erop te klikken kun je met twee sliders de grote en de transparantie van je gum instellen. Het is handig om met een niet transparantie grote gum te beginnen en de grote vlakken weg te gummen. Daarna kies je een kleinere gum en een beetje transparantie om dichter bij de randen te kunnen gummen. Inzoomen op de afbeelding is daarbij aan te raden. Neem tijd voor het gumwerk. Het lijkt een saai klusje maar als je dit netjes doet zie je dat echt terug op het eindresultaat.

12. Zoals je hieronder ziet heb ik onderaan een deel van de omgeving laten zitten, als een soort schaduw. Tijd km de afbeelding op te slaan. Klik op het menu-icoon in de bovenbalk en kies ‘Share’ en daarna ‘Save image’. De afbeelding staat nu in de camera roll van je iPad en je kunt jouw trui gaan bestellen.

Om te bestellen ga je naar de ontwerptool op spreadshirt.nl en daar wijst eigenlijk alles zichzelf. Je kiest eerst het product waar je je print op wil. Daarna draai het product zo dat je de kant waar je de afbeelding wil hebben ziet. Bij mijn trui de voorkant. Dan kies je ‘afbeelding uploaden’ en plaats je de afbeelding op het kledingstuk. Bestellen en klaar!

  

Win 30 euro shoptegoed bij spreadshirt.nl – actie is inmiddels afgelopen

Van Pim van Spreadshirt.nl mag ik twee keer een waardebon van €30,- voor hun winkel weggeven. Tof hè? Ze hebben niet alleen truien maar ook allerlei T-shirts, broeken, tassen, telefoonhoes en noem maar op voor zowel vrouwen als mannen als kinderen. Voor ieder wat wils dus. En mocht je nu even geen zin hebben om vanuit niks een eigen ontwerp te maken: ze hebben ook talloze kant en klare ontwerpen.

Hoe doe je mee?

De eerste bon van €30,- geef ik weg aan een van de mensen die onderstaand formulier invult. De gegevens komen niet online te staan en alleen de naam van de winnaar wordt gepubliceerd en zijn of haar e-mailadres doorgegeven aan Spreadshirt.nl om de bon te kunnen ontvangen.

De tweede bon van € 30,- geef ik weg aan een van de mensen die dit Facebookbericht en de Maak het Vrolijk pagina liked.

Meedoen kan tot 20.00 op 22 oktober 2015. Doe je op beide manieren mee dan maak je twee keer kans. Overigens wil ik nooit iemand verplichten om Facebook te hebben of de pagina te liken, vandaar dat ik ook altijd een deelname optie zal geven waarbij je niet openbaar hoeft te reageren.

Update: de winnaars

En de winnaars zijn: Annelies Lormans en Lana van Leeuwen. Jullie krijgen binnenkort een email!

 

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Maak jouw eigen boekentrui + winactie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.