Handenwarmers gevuld met rijst

Met restjes stof kun je nog vanalles doen. Je kunt bijvoorbeeld deze handenwarmers maken. Je warmt ze op in de magnetron en ze blijven een hele tijd warm. Fijn als je op een winterse dag (zouden we die dit jaar nog krijgen?) thuis komt. Of om pijnlijke verkrampte handen te verlichten. Maak je een grotere versie dan kun je het ook heerlijk in je nek leggen. Het is dan wel handig om na het in elkaar zetten het kussentje nog door te stikken om kompartimenten te maken. De vulling van rijst blijft dan beter op zijn plek.

Wat heb je nodig?

  • Restjes stof. Voor de buitenkant kun je elke katoenen stof gebruiken. Voor de voering gebruik je het liefst een dicht geweven katoen, bijvoorbeeld een stuk van een oud t-shirt. De minimale maat is 10×10 cm voor de stof.
  • Naaigaren.
  • Rijst, hoeveelheid is afhankelijk van de maat van de handenwarmer.

Zo maak je de handenwarmer

Knip de stof. Twee lapjes voor de buitenkant en twee voor de binnenkant. De maten moeten gelijk zijn. Zoals je ziet bij het kleinste handenwarmertje op de foto kun je voor de buitenkant ook meerdere verschillende stoffen aan elkaar zetten. Of gebruik een ander stofje voor de voorkant dan voor de achterkant.

Leg de lapjes in de aangegeven volgorde op elkaar. Dus: voering – buitenkant – buitenkant – voering.

Stik rondom op een cm van de rand door, maar hou een keeropening van 4 cm vrij om de hoes straks goed te kunnen keren. Knip tot aan de stikrand de hoekjes van stof af.

Keer het hoesje nu met de goede kant naar buiten door alle stof van binnen naar buiten door de keeropening te halen. Vul de hoes met rijst. Doe er liever te weinig in dan te veel. Het geheel wordt na de volgende stap nog wat strakker. Als er te veel rijst in de hoes zit lukt het doorstikken niet.

Stik de hele handenwarmer op een halve cm van de rand een keer door. Let goed op bij de plek van de keeropening dat alles netjes dicht gevouwen zit (naar binnen toe). Bij het doorstikkennia het handig de rijst in de hoes steeds te verschuiven naar de kant waar he niet aan het naaien bent.

Opwarmen in de magnetron

Warm de handenwarmer 2 minuten op op de hoogste stand van je magnetron. En geniet!

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

2 thoughts on “Handenwarmers gevuld met rijst”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.