De creativiteit van Lowlands

Mijn 15e Lowlands was het dit jaar. En wat is het een fijne plek. Dit jaar heb ik, met dit blog in gedachten, nog wat meer dan anders gelet op de creativiteit van de Lowlanders. En er was weer veel te zien. Bezoekers doen hun best er leuk uit te zien, en willen ondertussen ook voorbereid zijn op alle weertypes. Dat levert een mooie mix van camping- met uitgaanskleding. Laarzen met glittermake-up. Modder en kunstwerken. Maar ook een muziekensemble met film (Philip Glass) en een band (De Staat) die hun eigen geld laat maken.

Ik had echt veel meer foto’s moeten maken van de mensen op het festival, maar hee je gaat erin op en je gaat mee in de fijne stroom.

 

De Lowlands camping

Hieronder zie je ons onderkomen. Creativiteit begint immers al op de camping donderdag. Door overkappingen te bouwen zorg je dat je wat ruimte hebt bij jouw tentenkampje en zorg je dat je droog zit met regen. Ons onderkomen is opgebouwd uit twee tarpjes en werd snel versierd met vlaggetjes uit de Flow, afzetlint en lampjes op zonne-energie van de action. Ayla en Roy hangen ze samen op.

Tarpo

Het Lowlands terrein

Wat was het weer mooi, de fijne sfeervolle verlichting, de kleuren van de tenten en zelfs de houtsnippers. Maar het meest opvallend waren een aantal grote kunstwerken. Zoals deze toffe astronaut. Op The Creators Project lees je meer over dit immense kunstwerk.

Lowlands astronaut

Ook de organisatoren van de verschillende onderdelen zorgden op verschillende manieren voor meer creativiteit. Zo werden we bij The School of Life, voor de lezing van Simone van Saarloos gevraagd een vraag of quote passend bij het thema ‘Liefde’ op te schrijven. En werden koppeltjes uitgedaagd een slotje aan de nieuwe Lowlandsbrug te hangen. Overigens was dat laatste gezien het aantal slotjes op zondag nog geen daverend succes.

Lowlands brug

De Lowlanders

Net als vorig jaar zag ik mensen die oude festivalbandjes op een hoedje hadden gestikt. Ook viel het aantal Lowlandstattoo’s mij op, en vooral het aantal al oudere tatoeages (of iig met oudere logo’s). Zelf ging ik dit jaar, naast fijne nagellak, voor wat zelfgemaakte outfits.

Ik maakte een nieuw heuptasje, een afgeleide van de tasjes van huissteil. En ook een van mijn outfits maakte ik zelf: een shirt van gelige en paarse stof met rokje in poezelige stof. Helaas heb ik daar nog geen echt goede foto van. De foto in de lachspiegel doet niet echt recht aan de outfit. Overigens is die foto, net als de andere foto waar ik helemaal op sta gemaakt door Suus.

img_7982-1image image

Ik heb nig genoeg anderen gezien met toffe outfits, maar het is vaak toch wel moeilijk te raden of het nu zelfgemaakt of zelfgekocht is. Gelukkig was mijn kampgenootje Hanneke ook creatief bezig geweest zodat ik toch ook wat anders kan laten zien dan alleen mijzelf :-P . Haar vrolijke bloemenshirt is gepimpt en heeft nu een open achterkant met een felblauw biesje. Goed festivalshirt als je het mij vraagt! En het zette mij ook aan het denken, ik heb nog een paar Marlies BH’s met mooie achterkanten die echt wel een shirt met een open rug verdienen…

T-shirt pimpen

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.