boekenhart

Boekentips om voor te lezen

Op het blog van Managementboek (managementboek.nl/magazine) delen mijn collega’s en ik regelmatig boek die we gelezen hebben en tof vinden. In dit blogje deel ik een aantal van mijn boekentips die ik daar al eerder plaatste.

In deze eerste verzameling een lekkere stapel voorleesboeken. We begonnen deze rubriek met mijn collega’s zo’n twee jaar geleden. Denk bij deze tips dus aan een kind van zes a zeven jaar.

Voorlezen is een zegen, bij ons het rustmoment van de dag. De Gorgels en het geheim van de gletsjer is de favoriet van dit moment. Cabaretier Jochem Myjer zette zijn onmetelijke fantasie op briljante wijze in voor dit kinderboek. En de kleine gorgels die ziekmakende brutelaars vangen zodat de kinderen niet ziek worden, zijn nog troostend ook.

Het hebben van een kind is het beste excuus om ook als dertiger weer Paul van Loon te gaan (voor)lezen. Zijn Leeuwenkuil-boeken zijn heerlijk. Kinderen die in de dierentuin wonen, waar hun vader eigenaar van is. Een dierentuin waar altijd wel iets gebeurt, waardoor broer Daniël en zus Suzina weer op onderzoek moeten. En dan hebben ze ook nog een eigen boomhut!

Ken je kinderen die altijd een plan hebben? Sjuul uit Ik wil een leeuw is zo’n kind. En dit keer heeft hij besloten dat hij een beest wil. Tijd om met zijn moeder te onderhandelen. De inzet is hoog: een leeuw als huisdier. Maar uiteindelijk krijgt Sjuul precies wat hij wil. Ik wil een leeuw is een prachtig prentenboek van Annemarie van Der Eem en Mark Janssen.

[geschreven in de eerste lockdown in mei 2020] We kunnen er niet op uit nu. Geen dagjes weg, niet eens naar het bos. Maar we kunnen wel ontsnappen… ontsnappen naar het Sprookjesbos van De Efteling. Eind 2019 bracht De Efteling een nieuw sprookjesboek uit. Daarin staan alle dertig sprookjes die je kent uit het Sprookjesbos en nog acht verhalen bij attracties. Een van onze favorieten is nu al het verhaal van de ondeugende Max en Moritz uit Duitsland. De broertjes die met hun zeepkistenrace de hoofdrol hebben in de nieuwe, nog te openen achtbaan. Voorbereiding voor als we straks weer mogen.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.