Bedankt: zeg het met koekjes

Kadootjes uitdelen is leuk, zeker als iemand het niet verwacht. Bedank eens iemand met een mandje koekjes, ze hoeven niet eens zelf gebakken te zijn. Als je ze vrolijk inpakt is de boodschap hetzelfde: ik besteed graag aandacht en tijd aan jou omdat jij goed bent geweest voor mij. Bijvoorbeeld voor die buurvrouw die de kat eten gaf in jouw vakantie, je moeder omdat ze weer op kwam passen, de mevrouw in de lift omdat ze altijd zo’n vriendelijk praatje maakt of je collega’s omdat je je zo thuis voelt op je werk. 

Voor deze traktatie gebruikte ik:

  • Een leeg wijnkistje
  • Een papieren zakje
  • Lint
  • Los verpakte koekjes in twee soorten
  • Een zakje of doosje kleine koekjes

Het zakje koekjes zet je in het papieren zakje. Dat kan als geheel of los. Als je de (binnen)verpakking dicht kan houden blijven de koekjes langer lekker. Niet het zakje dicht.

Dit papieren zakje zet je in het midden van de wijnkist. 

De los verpakte koekjes schik je aan twee kanten naast het papieren zakje. Ik kocht hier oreo’s voor omdat ze te lekker zijn en omdat ze in feestelijk zilver verpakt zitten. In het papieren zakje zitten citroenkoekjes, ter compensatie van al het chocolade.

Pak een stuk lint en vouw dubbel, niet niet op het papieren zakje. 

Pak nog een stuk lint en knoop dit om de wijnkist heen.

Eventueel kun je de uiteinden van het lint krullen met een schaar.
Als je het cadeautje niet persoonlijk geeft kun je er nog een kaartje bij doen. Dat steek je tussen de losse koekjes. Ik heb mijn zoon op een dubbel gevouwen stuk blauw karton laten tekenen en dat als kaartje gebruikt. Het was immers zijn cadeautje naar de leidsters van het kinderdagverblijf, omdat hij van de babygroep naar de peutergroep ging.

  

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.