Naaien: de rechte rok van Mme ZsaZsa

Dé tip voor al het naaiwerk: gebruik een goede en mooie stof. Met een mooie stof hoef je namelijk geen ingewikkelde kledingstukken te maken om toch een opvallend mooi kledingstuk te maken. Deze stof kocht ik als coupon voor vijf euro en ik kon dezelfde rok er twee keer uit maken. Ik maakte hem ook voor mijn zus. De basis van de stof is zwart en daar liggen draden overheen die erin vervilt lijken te zijn, er zit een patroon in maar dat is ook niet steeds exact gelijk. De stof is de eyecatcher van deze rok. Een simpel shirt erbij is dan ook genoeg.

De rechte rok is een heel klassiek model rok dat je vrij makkelijk in elkaar zet en toch net even wat meer techniek vraagt met coupenaden en een beleg. Ik naai regelmatig maar had tot nu toe de rits in rokken vermeden door voor een elastische stof te kiezen. Maar er was redding! Ik mag weer een van mijn favorieten met jullie delen, want mijn redding was het boek ‘Allemaal rokjes‘. Je raadt het al een boek vol rokjes voor meisjes en voor vrouwen en met alle basispatronen. Daarin ook het model voor de rechte rok én de stap-voor-stap aanwijzingen om deze te maken. Gelukkig stond hierin ook beschreven hoe de rits in te zetten. En dat bleek makkelijker dan ik had gedacht. Gelukkig maar. Voor de afwerking worden in het boek verschillende opties gegeven, ik koos voor de optie om met een andere stof een rand te maken. Als ik met de rok zit zie je dus soms net dat donkerrode randje.

Dus geen stap-voor-stap instructies van mij maar wel de tip om dit boek te kopen en snel aan de slag te gaan. Echt doen hoor als je van rokjes houdt. Mme ZsaZsa geeft naast de patronen ook erg veel handige naaitips en legt technieken op zo’n manier uit dat ze ineens niet meer ingewikkeld lijken. Ik heb met dit boek soms het idee dat ik een beetje valsspeel en er mooi makkelijk vanaf kom. Een mooi gevoel toch?
   
   

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.