De LED-lichtbak is heerlijk plat

Stiekem, stiekem wil ik al mijn hele leven een lichtbak. Ik ben zo iemand die regelmatig aan het overtrekken is (was!) op de ramen. Ik vond ze echter altijd zo groot en aangezien ik geen eigen werkkamer heb in ons huis wist ik niet waar ik het zou moeten laten. En toen… tromgeroffel…. was daar de LED-lichtbak!

Ontdekt tijdens Paper Passion

Op de Paper Passion papierbeurs in Tilburg afgelopen jaar zag ik de ‘nieuwe’ (ik heb geen idee) generatie lichtbakken voor het eerst en ik werd er verliefd op. Er waren verschillende stands die een LED-lichtbak in de aanbieding hadden en er waren ook verschillende merken. De mooiste vond ik die van het merk Daylight, zag er solide uit en het licht zag er meteen al mooi uit. Ik vertelde het later aan mijn schoonmoeder en die opperde: zullen we er een verjaardagscadeau van maken?

Daylight Wafer 1 Lightbox

Inmiddels heb ik de LED-lichtbak ‘Daylight Wafer 1 Lightbox’ anderhalve maand in huis en ik ben er echt superblij mee! De lichtbak wordt geleverd met een stroomkabel. Ik heb de kleinste maat: de A4. Maar daar past zoals je op de foto’s ziet een A4 echt makkelijk op. Het werkoppervlak is 23x32cm (A4 is 21×29,7cm) en dat is echt fijn. Het licht is dimbaar door langer op de powerbutton te drukken. Dit verstellen gaat traploos, je zit dus niet vast aan vaste standen. Wanneer je wit papier op een ander wit papier over wil trekken heb je niet veel licht nodig en is het fijn dat je niet in de felle lampen hoeft te kijken. Dat het licht behoorlijk fel kan, is wel weer fijn als je gekleurd of dikker papier wil gebruiken. Het licht is mooi even verdeeld, volgens mij zitten in de Daylight lightbox de LEDjes rond de hele zijkant van het plexiglas. In een andere LED-lichtbak die ik op de beurs zag zaten de LEDjes maar langs een kant wat een minder mooi resultaat geeft.

Het allergrootste voordeel van een LED-lichtbak ten opzichte van een traditionele lichtbak is de afmeting. Waar een traditionele lichtbak al snel 10cm dik is, is de LED-lichtbak nog geen centimeter dik. Daardoor kan je hem op je bureau laten liggen, of rechtopstaand opbergen in de (boeken)kast.

Mijn schoonmoeder kocht deze LED-lichtbak bij Textielstad.nl, waar ik hem op de beurs ook gezien heb,

Handlettering

De laatste tijd heb ik vooral veel quotes op papier gezet. Een quote schrijf ik eerst op lijntjes papier uit en neem ik met behulp van de lichtbak daarna over op wat dikker papier. Het fijne van zo werken is dat je op je eerste vel lekker kan krassen en niet ingewikkeld hoeft te doen. Op het uiteindelijk papier zie je dan ook geen potloodstrepen staan. Hieronder een paar voorbeelden van quotes die ik op deze manier eerder maakte. Uiteraard ook heel veel foto’s van de lichtbak in gebruik.

De quote die ik hier gebruik is van Ricky Kool: “Verdiep je, dat is fijn, het liefst in opperste concentratie.” De quote komt uit het boek ‘Waar verzet jij je tegen?’ uit de serie Nederland in ideeën. In dit boek geven 101 wetenschappers, ondernemers en kunstenaars hun antwoord op de vraag uit de titel.

handlettering_01 handlettering_02 handlettering_03daylight_wafer_01 daylight_wafer_02led-lichtbak_01 led-lichtbak_02 led-lichtbak_03 resultaat_handlettering

 

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

6 thoughts on “De LED-lichtbak is heerlijk plat”

  1. Gaaf! Ik zit er ook aan te denken, maar weet jij of er ook lichtbakken zijn die bijvoorbeeld verbinding met internet kunnen maken. Ik heb soms wel eens tekening die ik echt nog vaker had willen maksn, maar ja het wordt nooit meer zo als de eerste versie. Ik maak er dan een foto van met als doel ooit af te printen, maar de foto digitaal overtrekken lijkt me dan veel handiger en sneller.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.