Het allerzachtste babydekentje brei je zelf

Twee zomers geleden vertelden binnen een week twee van mijn beste vriendinnen dat ze zwanger waren. Heel speciaal, samen waren ze de eerste van mijn vriendinnen die moeder gingen worden.
Dat vraagt om een bijzonder, persoonlijk cadeau, dacht ik.
Dus ik had al snel bedacht dat ik het zelf zou gaan maken.

Inspiratie

Na wat rondstruinen op Pinterest kwam ik op het idee om een babydekentje te breien voor beide vriendinnen. Ik had van hen allebei al wat kleuren van de babykamer gezien en heb bollen mooi katoenen garen besteld in matchende kleuren.

Ik moest nog een patroon uitkiezen, maar vond dat erg lastig, de patronen die ik op internet tegenkwam waren allemaal niet echt naar mijn zin. Ik wilde er iets vrolijks van maken, en de meeste babydeken patronen zijn in 1 kleur. Uiteindelijk heb ik in een breiboek van mijn schoonmoeder zitten bladeren, en kwam ik uit bij de gerstekorrelsteek. Wat ik mooi vind aan deze steek is dat de gebreide stof aan beide kanten er hetzelfde uitziet, en de stof heel zacht, luchtig aanvoelt.

Hoe maak je het?

Ik zou hier kunnen uitleggen hoe je een gerstekorrelsteek breit, maar ik denk dat de uitleg op wolplein.nl veel beter is. Het dekentje heb ik gebreid op een rondbreinaald van dikte 3 en 80 cm lang. Ik heb een proeflapje gemaakt, en gekeken hoeveel steken ik ongeveer nodig had om een dekentje van één bij één meter te maken, dat waren er ongeveer 160. Daarna heb ik geen rijen geteld, maar gewoon regelmatig met een centimeter gekeken hoever ik inmiddels was.

Na een paar maanden breien tijdens ieder moment dat ik tv keek, was het dekentje af.

The following two tabs change content below.
Ayla Mechielsen woont in Nijmegen en is graag op allerlei manieren creatief bezig: naaien, breien, kralen rijgen, bakken en ijsjes maken staan allemaal op haar lijstje. Ayla werkt als persoonlijk begeleider bij zorginstelling Pluryn.

Laatste berichten van Ayla Mechielsen (toon alles)

1 thought on “Het allerzachtste babydekentje brei je zelf”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.