Cadeautje voor papa: een verftekening

Speciaal voor papa’s verjaardag maakten wij een mooie verftekening, met een liefdevolle boodschap. Niet heel moeilijk om te maken maar je moet maar net even op het idee komen. Ons mannetje was 17 maanden toen we dit maakten. Het is aan te raden stappen 1 en 2 voor te breiden in de avond of als je kindje slaapt. Ik heb het vel op het tekenblok laten zitten zodat we een stevige ondergrond hadden tijdens het verven. Ook heb ik de kinderstoel los gezet van de tafel en ver weg van muren. Want ondanks dat de vingerverf op waterbasis is heb ik toch niet zo’n zin in poetsen en vermoed ik dat je het van de muur niet zo makkelijk verwijderd.

Het verven was echt ontzettend leuk. Heerlijk om te zien hoe ook dit weer ontdekt wordt. Vooral het met het kwastje door de verf roeren was fascinerend!

Benodigdheden

 • A3 blok tekenpapier
 • Watervaste stift
 • Kliederschort (bijvoorbeeld van de Ikea)
 • Vingerverf
 • Een grote lijst

Stappen

 1. Schrijf met watervaste stift jullie boodschap op het A3 vel. Wij kozen voor “Wij houden van jou” en een paar pijltjes  met onze namen. Ik heb dit eerst een keer geoefend om te kijken hoe de letters op het papier uit zouden komen. Toen ik dat wist heb ik het definitieve vel voor me gepakt en de boodschap opgeschreven.
 2. Om de letters dikker te maken: Zet naast de lijnen van de letters nog een extra lijn.
 3. Kies twee kleuren van de vingerverf en doe deze in een bakje of op een bordje.
 4. Zet je kind in de kinderstoel en doe het kliederschort aan.
 5. Hou het A3 tekenblok en het bakje met vingerverf vast voor je kind en laat hem lekker zijn gang gaan. Misschien moet je hem of haar een beetje aanmoedigen, maar als ze eenmaal zien wat er gebeurd gaan ze vanzelf wel experimenteren. Ik ben ervan overtuigd dat als ze lekker mogen ontdekken niet alles moeten zoals wij vinden dat het moet ze het meeste leren. Ze gaan vanzelf wel mengen en kliederen en klooien. Ieder op zijn eigen tempo.
 6. Geef nog een extra kleur verf.
 7. We hadden nog wat witte plekken over dus ik heb zowel mijn hand als die van mijn kind ingesmeerd met verf en nog een flinke handafdruk gemaakt.
 8. Laat drogen.
 9. Stop in een lijst. Onze lijst was groter dan A3, dus ik heb er nog een vrolijk papiertje achter gedaan.

Door niet alle kleuren tegelijk te geven is er ook halverwege het verven weer een nieuwe ontdekking én voorkom je dat de tekening een grote bruine vlek wordt.

verven

DSC02445

verven

kinderschilderij

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Cadeautje voor papa: een verftekening”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.