Boxkleed dat past bij jouw huis

Er zijn behoorlijk wat boxkleden te koop. Wat veel fabrikanten vergeten is dat een boxkleed niet alleen leuk en schattig moet zijn maar vooral goed moet passen in de huiskamer. Dat is immers de plek waar de box komt te staan.

De meest logische oplossing is wat mij betreft het zelf maken van een boxkleed. Een rechthoekige hoes met vulling, zo moeilijk kan het niet zijn. Onze box is tweedehands en we kregen er twee boxkleden bij. Die heb ik gewassen en het kleed dat ik echt niet mooi vond heb ik als vulling voor ons eigen boxkleed gebruikt.

Zoek stofjes uit die bij je huiskamer passen. Wellicht heb je nog stukken gordijn, stof van stoelbekleding of kussenhoezen over. Voor de achterkant neem je een rechthoekig stuk dat past in jouw box (meestal 80×100 cm) plus twee centimeter aan alle kanten. Voor de bovenkant moet je op dezelfde maat uitkomen. Ik maakte een paar verschillende stroken en een rechthoek in het midden. Als het patroon maar gelijk uitkomt met de achterkant. Vervolgens maak je een hoes door het aan drie kanten vast te stikken, met de mooie kanten op elkaar. Een kant laat je open. Zet de vulling, in mijn geval dus een tweedehands boxkleed, met wat rijggaren aan de randen vast aan de randen van de hoes. Zo zorg je dat de binnenkant op zijn plek blijft. Draai dan de hele hoes om zodat de buitenkant zichtbaar wordt. Stik ook de open kant dicht. Eventueel kun je het boxkleed in zijn geheel nog een keer doorstikken. Daarmee krijgt het war meer diepte en kan de voering écht nergens meer heen.

Iets uitbundiger aan de slag? Bijvoorbeeld met lintjes of vrolijke applicaties? Hier en hier vind je leuke tutorials.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.