Kerstboom knutselen – Aftellen naar kerst

Een week geleden kreeg ik van Fleur (mizflurry.nl) de vraag of ik in wou vallen in de ‘Aftellen naar kerst’-bloghop. De reden is minder fijn, maar dat wilde ik wel. In deze bloghop laten 24 bloggers in de 24 dagen naar kerst ieder een kerstactiviteit zien. Op Maak het Vrolijk mogen we een kerstboom knutselen.

Kerstboom knutselen

Wij gingen aan de slag om een klein kerstboompje te maken. Alles wat je nodig hebt zijn twee vellen groen papier, een zwarte stift, een schaar, een prittstift en wat je maar leuk vindt om de kerstboom te versieren. Wik gebruikten daarvoor potloden, glitterlijm en mooie snippers papier. Dit is echt een activiteit voor alle leeftijden omdat je het versieren van de kerstboom zo uitgebreid kan doen als je zelf wil. Je kan ook een van de drie kanten gebruiken om het kerstmenu op te schrijven.

Onder de uitleg heb ik alle stap-voor-stap foto’s geplaatst.

De stappen voor de kerstboomknutsel

 • Je begint met het maken van een malletje zodat je straks drie dezelfde kerstbomen hebt.Je hebt een boom nodig die ongeveer 10-12 cm breed is aan de onderkant en 12-15 cm hoog. Knip een vel af op deze breedte.
 • Vouw dit vel dubbel en teken er de helft van een kerstboom op, zonder stam. Zorg dat de onderkant gelijk loopt met de onderkant van je vel.
 • Knip deze kerstboom uit en klaar is je mal.
 • Teken met deze mal en een zwarte stift drie kerstbomen op het tweede groene vel. Kijk even op de foto’s hieronder hoe dat past.
 • Geef dit vel aan je kind om te kleuren/plakken/verven.
 • Met grotere kinderen kun je het maken van de mal, of alleen het overtrekken ook samen doen. Hetzelfde geldt voor de stappen hieronder waarmee je van de drie platte kerstbomen een 3D kerstboom maakt.
 • Knip de drie kerstbomen uit op de buitenkant van de zwarte lijn.
 • Draai ze om en doe een dunne rand lijm (prittstift) op de achterkant van een van de bomen. Let op je smeert dus alleen lijm op de rechterrand en echt maar een randje van zo’n halve centimeter. De onderrand, laat je vrij van lijm.
 • Leg hier een tweede boom om, en plak zo de randen aan elkaar.
 • Pak de derde boom en smeer hier een randje lijm (halve centimeter) op beide randen, maar laat de onderkant vrij.
 • Pak de twee bomen die je al eerder aan elkaar plakte en vouw voorzichtig de open kant open. Hiertussen plak je op de randen de derde kerstboom. De randen goed aandrukken en KLAAR!

Alvast fijne feestdagen allemaal. Vergeet niet naar het einde van deze post te scrollen om de andere kerstactiviteiten van mijn mede-bloggers te bekijken.

dsc06897 dsc06898 dsc06900 dsc06902 dsc06903 dsc06904 dsc06906 dsc06909 dsc06912 dsc06924

Verder hoppen #aftellennaarkerst

Zoals gezegd, in deze bloghop doen in totaal 24 bloggers mee. Gisteren kon je met Judith Jasper van Pinkpress.nl naar buiten om op zoek te gaan naar mooie dingen om je huis winters te versieren. Heel gezellig! En morgen vind je bij Josan Jongbloed van Goodgirlscompany.nli een fijne activiteit met kerstmuziek. Alvast veel plezier!

Overigens vind je hieronder een overzicht naar alle andere activiteiten. Ze worden vanzelf aangevuld als er nieuwe bijkomen.

[inlinkz_linkup id=680263 mode=1]

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Kerstboom knutselen – Aftellen naar kerst”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.