Hartige yoghurt

Hartige yoghurt

Als je, net als ik, meer groente wilt eten kom je voor de lunch vaak op een salade of soep terecht. En beide kunnen veel werk zijn om te maken. Veel sneller is dan een hartige yoghurt. Én echt het is heel verslavend lekker.

Hartige yoghurt is niet moeilijk om te maken. En kun je ter afwisseling ook met een soja-yoghurt maken. Neem een lekker grote soepkom om je lunch in te maken, dan loop je niet te ‘kloten’ en knoeien met het opeten.

Voor de hartige yoghurt volg ik geen vast recept, het is een beetje wat ik in huis heb. Vandaar dat onderstaande eerder een beschrijving is van wat ik doe dan een echt recept.
Begin met een goede hoeveelheid yoghurt: giet dit in je kom.
Daarna gooi je hier wat smaakmakers op, bijvoorbeeld: paprika-, komijn, kerrie- of kaneelpoeder. Ik kies vaak voor twee soorten en schud daar rustig wat van vanuit het potje op de yoghurt.

Daarna pak je een koekenpan, hierin bak ik twee eetlepels kikkererwten uit blik in wat kokos- of olijfolie. Bij het bakken kruid ik ook de kikkerwten, met paprika- en komijnpoeder.
Terwijl de kikkerewten lekker bakken ga ik de andere groenten snijden. Dit is het gedeelte dat echt altijd anders is. Welke groenten kies ik regelmatig? Dat zijn: komkommer, radijs, (rode) paprika en/of avocado. Soms heel fijn een stuk bleekselderij of wat geraspte gember.
De gesneden rauwe groenten verdeel ik over een helft van de yoghurt, op de andere helft komen de warme kikkererwten.
Afmaken kan eventueel nog met wat zaden en noten. Denk aan: lijn-, sesam- of maanzaad. En aan: hazel-, pecan-, cashew- of walnoten.

Soms kies ik voor een hartige yoghurt waar ook fruit inzit. De combinatie yoghurt-kikkererwten-komkommer-groeneappel-lijnzaad komt regelmatig terug. En ook yoghurt-kikkererwten-mango-cashewnoten is een favoriet van mij.

Je ziet variëren met deze lunch is echt heel erg makkelijk. En moet je nog even wennen aan het idee van een hartige yoghurt? Bedenk dan dat tzatziki eigen ook alleen maar yoghurt met komkommer en knoflook is.

Mijn oorspronkelijke inspiratie voor hartige yoghurt komt uit het boek ‘Happy recipe’. Daarover schreef ik eerder een recensie op managementboek.nl.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.